Rukomet

Meškov Brest predvođen Hrvatima stigao do naslova bjeloruskog prvaka

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 26.05.2014.
Meškov Brest predvođen Hrvatima stigao do naslova bjeloruskog prvaka

Bjelorusko-hrvatski Meškov Brest ove je nedjelje nakon drugog sigurnog slavlja nad svojim trenutno najvećim suparnikom u domaćem prvenstvu, ekipom SKA Minska, stigao do naslova prvaka Bjelorusije čime su se brojni Hrvati, kako igrači tako i treneri, okitili prvim naslovom u Bjelorusiji te sada kreću i po dvostruku krunu.

Momčad Meškov Bresta nakon punih šest godina stigla je do svog šestog naslova bjeloruskog prvaka svladavši u dva finalna dvoboja svog trenutno najvećeg suparnika, ekipu SKA. Hrvati na radu u Bjelorusiji, trener Željko Babić te njegov pomoćnik Andrija Nikolić, kao i igrači Ljubo Vukić, Ivan Pešić, Robert Markotić, Domagoj Sršen i Ivan Karačić osvojili su naslov prvaka Bjelorusije vrijedan natjecanja u Ligi prvaka naredne sezone, a ubrzo kreću i po dvostruku krunu, točnije, i naslov u Kupu Bjelorusije.

Na gostujućem terenu, u prvom finalnom susretu, momčad Meškov Bresta sigurno je slavila 28:26 nad ekipom SKA. U susretu su, kao što je najavljeno, prednjačili čvrsta obrana i raspoloženi vratar Pešić, no u prvom se dijelu domaćin uspio istaknuti te je poveo 6:4 da bi na predah otišao s vodstvom 13:11. Međutim, s predaha se momčad Meškova vratila u drugačijem izdanju te je nakon tri minute igre u nastavku David Špiler poravnao rezultat na 14:14. Napeto je bilo do samoga kraja pa tako kapetan Vukić svoju ekipu odvodi na 24:22, dok do isteka 60. minute Meškov čuva stečenu prednost i upisuje prvo finalno slavlje 28:26.

"Mi smo prvaci. To je najvažnije. Jako smo sretni iako, naravno, nije bilo lako. Dobro se poznajemo s ekipom SKA, mnogo smo igrali s njome tijekom sezone i vodili smo velike borbe u svakoj utakmici. Čestitam i suparniku što se časno borio", kazao je nakon osvajanja naslova prvaka kapetan Meškov Bresta Ljubo Vukić, dok je David Špiler dodao: "Znao sam da će biti teško, ali nisam ipak mislio da će biti toliko teško. Naslov je bio naš prvi cilj te ćemo se sada nastaviti boriti i u Kupu gdje moramo pobijediti u preostalim utakmicama."

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Vukić, Špiler i Dmitrij Nikulenkau po četiri postignuta pogotka, Markotić je dodao jedan gol, dok se Karačić i Sršen nisu upisali u listu strijelaca.

Naredni finalni susret odigrao se u dvorani Victoria u Brestu gdje je domaćin predvođen dobrim obranama i raspoloženim Markotićem sigurno koračao ka šest naslovu bjeloruskog prvaka. Iako je ponovno bilo borbeno te je ekipa SKA na odmor otišla s minimalnom prednošću 11:10, u nastavku je Meškov Brest stvari uzeo u svoje ruke te je do samoga kraja osigurao drugo finalno slavlje 27:22 vrijedno velikog slavlja i naslov prvaka.

Sjajan je u redovima Meškov Bresta bio Markotić sa sedam pogodaka, Špiler je dodao njih četiri, Vukić jedan, dok se Karačić i Sršen ponovno nisu upisali u strijelce.

Netom nakon susreta zadovoljstvo i sreću osvojenim naslovom u svojoj prvoj sezoni na klupi Meškova nije krio ni trener Željko Babić koji je kazao: "Naš je glavni cilj bio osvojiti prvenstvo i to smo i učinili. To je najvažnije. Drugi finalni susret bio je jako težak, no svi znaju da smo jači i da smo morali svladati SKA te smo na kraju bili bolji. Pobijedili smo s pet golova razlike i postali prvaci."

Prvenstvo Bjelorusije:

1. utakmica:
SKA Minsk - Meškov Brest 26:28 (13:11)

2. utakmica:
Meškov Brest - SKA Minsk 27:22 (10:11)

Foto: Facebook - Meškov Brest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!