Tenis

Gilles Simon pomeo Antu Pavića u prvom nastupu na Roland Garrosu

Jelena Bagarić • ponedjeljak, 26.05.2014.
Gilles Simon pomeo Antu Pavića u prvom nastupu na Roland Garrosu
Foto: EPA

Ante Pavić u svom premijernom nastupu u glavnom turniru na Roland Garrosu nije uspio iznenaditi 29 nositelja i domaćeg tenisača Gillesa Simona. Iako je na samom početku meč bio prekinut zbog kiše, niti u nastavku Pavić nije uspio poboljšati svoju igru.

Ždrijeb baš nije pomazio 24-godišnjeg Antu Pavića koji je nakon tri kola kvalifikacija uspio izboriti nastup u glavnom turniru drugog Grand Slama sezone. Odmah u prvom kolu donio mu je susret s iskusnim Francuzom i 29. nositeljem Gillesom Simonom.

Pavić nije uspio niti nakon prekida zbog kiše pružiti bolji otpor 29-godišnjem Francuzu koji je hrvatskom predstavniku prepustio samo pet gema u cijelom meču. Ipak, Pavić je napravio i veliki uspjeh plasmanom u glavni ždrijeb Roland Garrosa.

Pavić je meč otvorio servisom, ali ga je odmah izgubio. Simon je izborio dvije break lopte, prvu je Pavić spasio, no drugu nije uspio. Francuz je tako poveo s 2:0, a Pavić bez izgubljenog poena smanjio na 2:1. U tim trenucima ponovo se kiša spustila nad Parizom, te su se tenisači bili prisiljeni povući s terena.

Nakon prekida hrvatski predstavnik nije dobro odreagirao. Simon je poveo s 3:1 i lako uzeo break. Kod 5:1 za Simona, Pavić je teškom mukom uspijevao zadržati svoj servis, ali nakon 2 izjednačenja, Francuz konačno dolazi do break lopte koju je iz prvog pokušaja osvojio.

Slično je protekao i drugi set, samo što je u Pavić svoj prvi gem osvojio nakon što je Simon poveo s 5:0. Prva dva seta zajedno su trajala nešto manje od sat vremena, a Pavić je uspio uloviti samo dva gema protiv raspoloženog Simona.

U trećem setu pružio je najbolji otpor. Držao se do rezultata 3:3, a prvu break loptu u posljednjoj dionici meča Simon nije propustio. Poveo je s 4:3, sigurno odservirao za 5:3 i na kraju po sedmi put Paviću uzeo servis za konačnih 6:1, 6:1, 6:3.

Roland Garros, prvo kolo:
Ante Pavić (Hrvatska, Q) – Gilles Simon (Francuska, 29) 1:6, 1:6, 3:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg26.05.2014. u 19:06
    Uff bas ga je naprasio.... Steta.
    interreg