Zimski sportovi

Kingsi dominantno do treće pobjede

Željka Jurkas • utorak, 27.05.2014.
Kingsi dominantno do treće pobjede
Foto: Simon Maljevac

Četvrta utakmica finala Zapada NHL-a odigrana je u Staples Centru gdje su Kingsi dvjema velikim trećinama u potpunosti potisnuli Hawkse i osigurali veću prednost pred povratak u United Centar...

Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks 5:2 [3:1]

S četvoricom igrača koji su upisali više od boda, pet golova u mreži Blackhawksa i 22 obrane Jonathana Quicka, Los Angeles Kingsi napravili su ogroman posao prema svom drugom Stanley Cup finalu u tri sezone. No, ako itko ove sezone iskustveno zna da ništa nije gotovo do četvrte pobjede u seriji, onda su to Kingsi.

“Mi pokušavamo pobijediti utakmicu po utakmicu. Da li vodimo s tri ili zaostajemo, idemo korak po korak. Trenutni rezultat ne mijenja šo pokušavamo i želimo napraviti u idućoj utakmici. Na svima drugima je da pričaju, mi samo želimo pobijediti hokejašku utakmicu“, komentirao je nakon pobjede Quick.

Domaćini Staples Centra su dominirali kroz prve dvije trećine, a u zadnjoj odigrali dovoljno dobro da ne dozvole povratak Chicaga. Odličnom obrambenom igrom su ostavili goste na manje od deset udaraca na gol po trećini, pa iako niti sami nisu imali više pokušaja (24:21 konačan broj u korist Chicaga), znali su ih iskoristiti. Prije svega, domaćini su iskoristili 2/3 prilika u igri s igračem više, dok su Hawksi ostali bez pogotka na sva tri pokušaja.

Washington Capitals

Barry Trotz postao je novi trener Capitalsa, a Brian MacLellan novi GM.

Sve je započelo u točno devetoj minuti od početnog podbacivanja kada je Jake Muzzin uz pomoć Jeffa Cartera, koji je blokirao pogled Coreya Crawforda, pospremio pak na prvom powerplayu. U manje od idućih sedam minuta domaćini su se još dvaput upisali na semafor. Anže Kopitar iskoristio je veliku pogrešku Duncana Keitha i dodao pak Marianu Gaboriku koji je dodavanje odbio u mrežu. Na svom drugom powerplayu Kingsi ponovno zabijaju. Kapetan Dustin Brown, koji se nije upisao u strijelce od sedme utakmice prve serije, dobiva svoj treći gol postsezone laganim ubacivanjem s lijeve stative.

Drew Doughty nastavlja u istom tonu u drugoj trećini i sa svojim drugim golom u dvije utakmice, dovodi domaćine na četiri gola razlike. Chicago prvi puta odgovara, i uspijeva iskoristiti grešku obrane Kingsa, 80 sekundi nakon Doughtyjevog gola. Brandon Saad primio je dodavanje u desnom krugu i pucao malo ispod prečke Quicka.

Probuđeni prvim zabijenim golom Hawksi su u zadnjoj trećini počeli izgledati kao momčad koja je došla do same završnice natjecanja na Zapadu. No išta više od još jednog gola u mreži Quicka koji ih je doveo na dva razlike, unatoč vađenju vratara za klizača više tri minute prije isteka vremena, Kingsi nisu dozvolili. Iz trećeg pokušaja u istoj akciji Bryan Bickell je prepolovio vodstvo preko Doughtyja i Quicka.

Da ovo ne bude prva utakmice serije u kojoj se linija s brojem 70 ne upisuje na semafor, pobrinuo se Tanner Pearson. Iz četvrtog pokušaja na praznu mrežu unutar dvije minute, on je bio precizan i vratio razliku golova na tri. Jednaku broju pobjeda u seriji koje je ovim upisao Los Angeles.

Serija se seli u United Centar u Chicago, a Hawksi su se našli u biti ili ne biti utakmici u kojoj mjesta pogreškama neće biti. Preokret iz ovakvog zaostatka su zadnji puta napravili prošle godine u seriji s Detroitom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.05.2014. u 10:49
    Toooo, još samo malo dijeli do finala NY-LA :)
    Obrisan korisnik