Zimski sportovi

Montreal Canadiensi ostali u utrci

Željka Jurkas • srijeda, 28.05.2014.
Montreal Canadiensi ostali u utrci
Foto: EPA

Serija finala Istoka vratila se u Bell Centar nakon što su New York Rangersi preuzeli uvjerljivo vodstvo od 3:1. 20 godina nakon što je Stephane Matteau zabio pobjednički gol sedme utakmice finala Istoka u dvostrukom produžetku i doveo momčad do zadnjeg koraka ispunjenja obećanja Marka Messiera, Rangersi su ispucali prvu od tri meč lopte...

Montreal Canadiens – New York Rangers 7:4 [2:3]

Stjerani u kut Montreal Canadiensi su u prepunom Bell Centru odgovorili na jedini način koji su priželjkivali. Utakmica prepuna golova (šest samo u drugoj trećini), dvaput je izjednačena, no Habsi su i treći put pobjegli i osigurali veliku pobjedu koja ih drži na životu. Barem do četvrtka i šeste utakmice u MSG-u.

“Pokazali smo izdržljivost“, kratko i jasno rekao je Max Pacioretty nakon susreta, saževši sve što se događalo na ledu.

Rene Bourque zabio je hat trick taman u pravom trenutku. Njegov prvi gol, u sedmoj minuti druge trećine doveo je domaćine na tri gola prednosti i na klupu poslao prvog vratara Rangersa, Henrika Lundqvista. Udarac koji mu je presudio bio je ukupno 19 s kojim se suočio te četvrti koji ga je prošao. Malo je reći da „Kralj“ nije bio na nivou na kojem smo ga navikli gledati.

Columbus Blue Jackets

Jacketsi su produžili ugovor s glavnim trenerom Toddom Richardsom do sezone 2016./17.

Na vrata staje Cam Talbot, a momčad ispred njega zbraja redove i s novim poletom unutar pet i pol minuta izjednačuje razliku. Redom Rick Nash, Derek Stepan i Chris Kreider (na powerplayu) upisali su se u strijelce. Stepanu, kojemu je ozlijeđena čeljust i igrao je s posebnom kacigom, je to bio bio drugi gol na utakmici. Njegov prvi, sredinom prve trećine, je izjednačio početno vodstvo Habsa.

Novo izjednačenje je trajalo čak kraće nego prvo (koje je bilo ravno 100 sekundi), 58 sekundi nakon četvrtog gola gostiju, Bourque zabija pobjednički gol. Gol sigurnosti dodat će u sedmoj minuti zadnje trećine za kompletiranje hat tricka, a nešto više od četiri minute prije isteka susreta, u praznu mrežu će pak namjestiti David Desharnais.

Dustin Tokarski obranio je 23 od 27 udaraca i imao nekoliko velikih obrana u dovoljno dobroj izvedbi, ali ipak lošijoj od onoga što je pokazao da može.

Canadiensi su došli u početno vodstvo na powerplayu kada je Chris Kreider isključen zbog prekršaja na P.K. Subbanu. Alex Galchenyuk pospremio je Subbanov udarac s plave. 100 sekundi nakon izjednačenja, Tomaš Plekanec osigurava minimalno vodstvo na prvom odmoru. Pacioretty na početku druge zabija za vodstvo od dva gola.

Nešto malo manje od deset minuta prije konačnog isteka vremena, branič Rangersa John Moore ilegalno je startao na Daleu Weiseu i uz isključenje poslan u svlačionicu. Očekuje se da će incident detaljno proučiti NHL Department Player Safety. Ujedno, to je bio kraj svim nadanjima gostiju da bi se i treći puta mogli vratiti u utakmicu i ovoga puta možda doći do preokreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!