Zimski sportovi

Pobjedom u dvostrukom produžetku Blackhawksi ostali na životu

Željka Jurkas • četvrtak, 29.05.2014.
Pobjedom u dvostrukom produžetku Blackhawksi ostali na životu
Foto: EPA

Jedan od općenito najboljih susreta ovogodišnjeg NHL doigravanja odigran je u United Centru kao peta utakmica serije finala Zapada između Chicaga i Los Angelesa. Istok je dan prije u svojoj petoj utakmici velikim brojem pogodaka i brzom igrom visoko postavio letvicu, no Zapad je još jednom našao način kako ga nadmašiti. Povraci i preokreti završili su golom u drugom produžetku...

Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 5:4 2 OT [2:3]

Los Angeles Kingsi došli su u United Centar kod branitelja naslova s vodstvom od 3:1 u seriji. Prošle postsezone, u obrnutoj situaciji, Patrick Kane, igrač čiji učinak u ovoj seriji Hawksi željno iščekuju, zabio je gol za ulazak u samo finale u dvostrukom produžetku i tako eliminirao branitelje naslova iz 2012.

Kingsi nisu uspjeli uzvratiti uslugu na isti način, a na strani Chicaga Kane je upisao visoke četiri asistencije, novi osobni rekord u doigravanju.

“On je poseban igrač. Držali su ga u čvrstom stisku, jako teško je bilo proći s pakom kroz neutralnu zonu... Brzo se prilagodio novim suigračima na liniji. Ima dobar pregled igre, strpljenja s pakom, lijepo je vidjeti da je napokon imao produktivnu noć“, rekao je trener Chicaga Joel Quenneville.

Nakon izrazito uzbudljivog prvog produžetka, koji je odigran gotovo bez sudačkih zvižduka, Kane je započeo akciju koja je presudila utakmicu. Na ulasku u zonu Kingsa dodao je pak Brandonu Saadu koji odvlači dio igrača na desnu stranu, vidi samoga Michala Handzuša na dolasku pred vrata Jonathana Qucika. Neometan, Handzuš prima dodavanje i backhandom zabija u gornji kut za svoj prvi gol u produžetku utakmice doigravanja u karijeri.

Brza i čvrsta utakmica od samoga starta nije popuštala u intenzitetu do samoga kraja. Blackhawksi su na prvi odmor otišli s minimalnom prednošću, iako su do sredine trećine vodili s dva gola. Brent Seabrook u drugoj minuti i Johnny Oduya minutu i pol nakon njega prvi su se upisali na semafor. Kingsi zbrajaju redove i Jared Stoll prepolavlja rezultat, no niti to ne traje dugo jer tek malo više od minute kasnije, Saad zabija svoj peti gol doigravanja. Marian Gaborik vraća utakmicu na gol razlike dvije minute kasnije.

Druga trećina odlazi na stranu gostiju koji preokreću rezultat. U točno dvije minute na samoj sredini trećine kapetan Dustin Brown izjednačava rezultat, a Tanner Pearson dovodi Kingse u vodstvo.

Ben Smith na samom početku zadnje trećine posprema odbijanac koji Quick nije uspio iskontrolirati i osigurava da utakmica otiđe u produžetak.

Oba vratara zaustavila su tijekom susreta 40 udaraca i imala nekoliko velikih obrana koje su držale momčadi u igri.

Šesta utakmica serije igra se u petak u Staples Centru u Los Angelesu. “Vratili smo se i pokazali da imamo karakter. Samo nismo mogli naći pobjednički gol. Nije lako, nikada neće biti lako, pogotovo protiv branitelja naslova, momčadi koja je pobijedila i zna kako se pobjeđuje. Nitko nije rekao da će biti lako“, zaključio je Justin Williams.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!