Prva liga kvalifikacije , Finale - uzvrat, 29.05.2014, 19:00 h, Gradski stadion u Koprivnici
Suci: Bebek Ivan (Rijeka) Petrović Tomislav (Valpovo)Grgić Miro (Osijek)
Slaven Belupo
Slaven Belupo
Ivan Fuštar 24'
Mateas Delić 36'
2:1(2:1) Cibalia
Luka Muženjak 22'
Cibalia

Video: Slaven Belupo živio opasno, no pobijedio u kvalifikacijama

Ivana Strahija • četvrtak, 29.05.2014.
Video: Slaven Belupo živio opasno, no pobijedio u kvalifikacijama
Foto: FaH

Koprivnica će i dalje imati nogometnog prvoligaša, odlučeno je na travnjaku Gradskog stadiona, gdje je Slaven Belupo s 2:1 dokinuo Cibalijine snove o Prvoj ligi...

Slaven Belupo
Cibalia
9
(do 87')
14
(do 84')
22
(do 64')
Pričuvni igrači
Trener
Elvis Scoria
23
Ivan Filipović
4
Ivan Zgrablić
5
Tomislav Čuljak
6
Ivan Conjar
7
Luka Muženjak
8
Jakov Puljić
(do 84')
10
Tomislav Pavličić
(do 62')
11
Mladen Bartolović
14
Ottochian Andrea
26
Josip Milardović
28
Tomislav Mazalović
(do 72')
Pričuvni igrači
 
Hrvoje Tokić
62'
 
Mate Bajić
72'
 
Luka Kujundžija
84'
Trener
Mršić Stanko

Sjajnu, no dramatičnu i napetu utakmicu odigrali su u uzvratu kvalifikacija Slaven Belupo i Cibalia. Gosti su postigli razmjerno rani pogodak, potom su domaćini izjednačili pa preokrenuli rezultat, no u zadnjih su dvadesetak minuta bili pod pravom opsadom, pod kojom ipak nisu poklekli.

U uvodu tvrdo, prvih je petnaestak minuta prošlo u pokušajima akcija, koje su obrane zaustavljale na vrijeme. Prva prava prilika zabilježena je u 17. minuti, kad je Ozobić povukao polukontru, ali se Novinić pred golom Vinkovčana spleo.

Kazna stiže ubrzo potom, pogotkom kakav se ne viđa tako često. Igrala se 22. minuta, kad je domaći vratar Picak izboksao loptu koju je Bartolović uputio iz kuta, a ona leti na preko dvadeset metara i ravno na nogu Muženjaka, koji na oduševljenje domaćih navijača zabija pogodak.

Atraktivni zgoditak Vinkovčani su međutim slavili minutu predugo, pa su Farmaceuti iskoristili prvu iduću priliku. Odbijenu loptu pred gol je vratio Ozobić, a Fuštar se iskupljuje za autogol iz Vinkovaca i matira iz voleja vinkovačkog golmana Filipovića.

Desetak minuta kasnije, domaćini stižu do vodstva, nakon gužve u Cibalijinom kaznenom prostoru. Ozobić je primio loptu iz daljine no onda ga je spopala neodlučnost te mu obrana gostiju izbija loptu. Međutim, nitko nije pazio na Delića, koji je uletio iz drugog plana i poslao loptu na pravo mjesto i 2:1 Slaven Belupa.

Drugo poluvrijeme protječe u velikoj želji gostiju da zabiju, jasno se vidi koliko im je stalo do postizanja pogotka za novo izjednačenje, ali ih sreća nije htjela. Bartolović je imao stativu, Muženjak i Tokić dobro surađuju, no nikako da se zatrese mreža iza vratara Picaka.

Iako povučeniji, Farmaceuti su imali svoje bljeskove na vrata Cibalije, posebno vrijedi izdvojiti šansu Glavine, koju je gostujući vratar jedva odagnao, kao i pokušaj Ozobića, ali se rezultat ne mijenja.

S 2:1, odnosno ukupno 4:3, Slaven Belupo je lošu sezonu zaključio u pozitivnom tonu i osigurao još jednu sezonu u najvišem rangu natjecanja. Vinkovčani su ovaj puta ostali kratkih rukava, a s obzirom na financijske probleme koji more taj sportski kolektiv, možda je koncentriranje na rješavanje tog problema ipak od veće važnosti.

Prva liga kvalifikacije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2014. u 17:04
    okršaj dvojice "stručnjaka"
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2014. u 09:58
    Čestitam Slavenu i Elvisu na ostanku. Slaven mi je uvijek bio simpatičan klub, skromni, bez bilo kakvih repova, samozatajni. Sa fer i korektnom publikom...Uvijek sam se tamo dobro osjecao kad Rijeka igra...nakon tekme cuganje sa veselim Podravcima. Pozdrav iz Rijeke
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2014. u 08:11
    Jedino nezna da se koprivnička piše s malim k. Enivej, bek tu di gejm-drago mi je što je Slaven ostao u prvoj nogometnoj ljigi, ali mi je istovremeno žao Cibalije.
    Obrisan korisnik
  • Zdren30.05.2014. u 00:32
    nije mi jasno ovo za Muženjaka ali drago mi je da se prepoznao vrhunski gol.
    Zdren
  • Obrisan korisnik29.05.2014. u 23:10
    Drago mi je da je Slaven ostao u ligi - bravo za Koprivnicu :)
    Obrisan korisnik