Tenis

Čilić: "Odigrao sam fenomenalan meč, nemam si što predbaciti"

Iz Pariza:Maja Giljanović • petak, 30.05.2014.
Čilić: "Odigrao sam fenomenalan meč, nemam si što predbaciti"
Foto: EPA

Nakon više od tri sata borbe Marin Čilić je na koncu ipak ponovno pokleknuo protiv Novaka Đokovića, a nakon susreta jedino za čim žali je servis koji nije bio konstantan koliko je Međugorac želio...

Nakon poraza od Novaka Đokovića u trećem kolu Roland Garrosa Marin Čilić je izjavio: "U globalu sam odigrao fenomenalno, ne mogu si ništa predbaciti. Naravno kad se gledaju detalji uvijek će se naći greške, uvijek se može bolje. Promašio sam primjerice u prvom setu par forhenda na 3:1, na početku sam se dosta mučio na servisu, nisam mogao računati na lagane poene na mom početnom udarcu. Često sam osjećao da mi puše za vratom, često su mi gemovi odlazili na deuce i prednost. Morao sam se čupati i protiv igrača poput Nole nije nimalo lagano igrati kad nemaš konstantnost na servisu".

Presudio je servis? "Konzistentnost na servisu svakako bi mi bila pomogla u određenim trenucima, ovako Novak je iskoristio ono što sam mu ponudio. Plan uoči meča bio je pokušati igrati što agresivnije i servirati jako dobro, ali na neke stvari ne može se utjecati, teško je protiv takvih igrača koji se sjajno kreću i stalno imaš osjećaj da moraš dati još više, udariti još jače, igrati još bolje".

Ostaje velik žal? "Definitivno ostaje velik žal, stalno osjećam da sam blizu s ovim velikim igračima, da se sve više približavam ciljnoj ravnini, ali eto nikako da je prođem. Nadam se će brzo doći jer vidjelo se i danas, Novak ima problema s ovakvom igrom. Agresivnija igra plod je suradnje s Goranom, više ne stojim daleko od osnovne linije i ne čekam pogrešku protivnika. Ofenzivniji sam, pokušavam ja biti taj koji diktira. Sad nije uspjelo, ali dolazi trava na kojoj će takva igra još više doći do izražaja i nadam se da će uroditi plodom".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2014. u 23:43
    sa takvim stavom,moj ćilkane,nikad ništa od tebe i max će ti bit "ubijanje" po atp zagrebu,umagu i sl.
    Obrisan korisnik
  • sportoz30.05.2014. u 21:16
    Nažalost, trava, beton ili šljaka danas nema neke razlike. Prije 10 - 15 godina u tenisu je postojala raznovrsnost podloga i stilova, a onda je netko odlučio da to treba prestati i da svi igrači na svim podlogama moraju pimplati u beskraj... Igrači koji su danas top, s izuzetkom Federera i Murraya... [više na forumu]
    sportoz
  • Sensation30.05.2014. u 20:23
    to sa travom bi cilkan mogao biti upravu. cekam dobar wimbeldon cilica....iako nije tema, svaki puta kada krenu turniri na travi sjetim se ancica i bude mi zao sto je morao zavrsiti karijeru..
    Sensation