Zimski sportovi

Patrick Kane izjednačio seriju

Željka Jurkas • subota, 31.05.2014.
Patrick Kane izjednačio seriju
Foto: EPA

Los Angeles Kingsi propustili su zaključiti finalnu seriju Zapada na domaćem ledu Staples Centra. Branitelji naslova, Chicago Blackhawksi još jednom su odgovorili na izazov i isforsirali povratak u United Centar i odlučujuću sedmu utakmicu...

Los Angeles Kings – Chicago Blackhawks 3:4 [3:3]

Zapad se ne osvaja lako, a ovogodišnja finalna serija dolazi kao šlag na tortu. Jedna od najzanimljivijih i najnapetijih serija dostojna anala završit će u nedjelju u biti ili ne biti sedmoj utakmici.

“Postoji taj „wow“ faktor u ovoj seriji, pogotovo u zadnje dvije utakmice. Imamo dvije izrazito kompetitivne momčadi s iskustvom u ovakvim situacijama. Bilo je čudesno. Ovo je najbolje što može biti“, izrekao je trener Blackhawksa, Joel Quenneville, misli hokejaškog svijeta.

Patrick Kane ponovno je bio ključna razlika. Nakon pete utakmice u kojoj je ubilježio četiri asistencije, Kane se nadmašio i upisao dva gola i asistenciju u šestoj. Drugi gol, manje od četiri minute prije kraja susreta, bio je čista fantazija. Nakon primanja paka u desnom krugu, prošetao se kroz gotovo cijelu zonu Kingsa do gornje lijeve strane odakle je pronašao rupu kroz sva tijela ispred mreže. Jonathan Quick bio je nemoćan dok mu je pogled blokirao Andrew Shaw.

“Pokušaš sam riješiti utakmicu, odgovoriti na pravi način i učiniti razliku. Ali ova momčad ima puno takvih igrača. Svatko ima svoj trenutak pod svjetlima reflektora. Uvijek je zabavno kad na taj način možeš pridonijeti“, prokomentirao je dvostruki strijelac Hawksa.

Sve tri trećine vidjele su pogotke, ali i velike obrane vratara. Dwight King doveo je domaćine u prednost na samom kraju prve trećine, a Chicago je (brojem pogodaka) u potpunosti preuzeo drugu. Najprije je svoj prvi gol na utakmici zabio Kane (u igri s igračem više), a minutu i pol nakon njega Ben Smith je goste doveo u prednost.

Zadnja trećina je bila pravi vrtuljak. Jakim startom domaćini preokreću rezultat. Drew Doughty izjednačava dva gola svakome u šestoj minuti, a dvije minute kasnije Kingsi izjednačavaju broj pogodaka u igri s igračem više (1/2 za obje momčadi) i Alec Martinez ih dovodi u minimalno vodstvo.

No, druga polovica zadnje trećine pripada gostima. Duncan Keith izjednačava utakmicu u 12. minuti, i kada su misli već lagano bježale prema još jednom produžetku, Kane zabija pobjednički gol. Impresivna je činjenica da su Hawksi u zadnjih 20 minuta uputili svega tri udarca na vrata Quicka, a dva od tri paka su ušla u mrežu.

Corey Crawford skupio je 26 obrana, dok je Quick upisao 21. “Sada sam poprilično frustriran, ali brzo će me proći. Imamo još jednu utakmicu za odigrati, sedmu utakmicu. Imali smo dvije prilike da zatvorimo seriju, nećemo propustiti i treću“, rekao je Quick koji je u drugoj pauzi izmijenio par biranih riječi s Crawfordom.

Kane u svojoj novoj liniji i dalje ostaje nepoznanica za Kingse, koji i sami priznaju da su ponovno radili previše grešaka i nisu se vratili onome čemu su željeli, svojoj igri koja ih je i dovela do finala konferencije. Zadnja utakmica bit će treća sedma utakmica na gostujućem ledu za momčad Kingsa ove postsezone. U eliminacijskim utakmicama imaju skor od 6:0.

“Obje momčadi rade jako puno prilagodbi i mislim da se bore do kraja. Ne postoji velika razlika, niti nekakve rupe između njih. Sve se svodi na sam završetak. Mogli smo skroz pasti nakon Smithovog gola, koji je bio velika greška s naše strane, ali borili smo se i vratili. Obje momčadi su to napravile“, zaključio je trener Kingsa, Darryl Sutter.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!