Nogomet

Kovač: "Zadovoljni smo susretom i Malijem kao protivnikom"

Iz Osijeka:Mario Katušić • subota, 31.05.2014.
Kovač: "Zadovoljni smo susretom i Malijem kao protivnikom"
Foto: Mario Katušić

Nakon susreta Hrvatske i Malija u osječkom Gradskom vrtu, pred novinare su izašli izbornici reprezentacija. Izbornik Malija je zadovoljan susretom, no žalostan što nije imao cijelu svoju ekipu na okupu. Izbornik Kovač je objavio popis putnika na svjetsko prvenstvo i objasnio ga te se kratko osvrnuo i na današnju susret te ono što smo vidjeli u njemu.

Prvi je riječ dobio izbornik Malia, Henry Kasperczak,koji je ukratko iznio svoje viđenje današnjeg susreta: „Danas su se susrele dvije ekipe s različitim ciljevima. Hrvatska koja se priprema za svjetsko prvenstvo i Mali. Mi smo današnju utakmicu igrali iz čisto patriotskih razloga. Samim tim igrače nije bilo lako motivirati do stupnja na kojem su bili hrvatski igrači.“

Kratko se osvrnuo na igru rekavši: “Međutim, vidjeli smo zanimljivu utakmicu u kojoj je Hrvatska dominirala u prvom dijelu, no mi smo se dobro snašli u drugom dijelu. I taktički i strateški imali smo jednu zanimljivu utakmicu koja će nam pomoći u budućnosti. Htio bih čestitati hrvatskoj reprezentaciji, no i mi možemo biti zadovoljni onim što su prikazali naši igrači. Žao mi je što naših osam bitnih igrača nije moglo sudjelovati u utakmici, sigurno bi dalo dodatnu draž samom susretu.“

Nakon toga je uslijedio dolazak Nike Kovača koji je za početak rekao tko putuje na svjetsko prvenstvo, odnosno koja četiri igrača ipak nisu izborili svoje mjesto u reprezentaciju. Najviše je iznenadilo što se na popisu našao Ivan Močinić, mladi veznjak Rijeke. „Nakon ozljede Badelja, ostali smo samo na jednom defenzivnom veznom igraču, a to je Vukojević. Iz tog razloga, na prvenstvo putuju Močinić““,rekao je izbornik.

Ipak, nakon toga je dodatno objasnio situaciju u kojoj je bio te kako su igrači prihvatili odluke. „Biti izbornik Hrvatske je velika čast, no ima i ovakvih teških trenutaka kao što je ovaj. Ovi mlađi dečki su drugačije prihvatili od Badelja, koji je standardan igrač HSV-a i sigurno je htio biti s nama. No, ozljeda mišića je ozbiljna stvar i nismo spremni na taj rizik i iz tog razloga smo se odlučili za Močinića“, rekao je Kovač.

Na lijevom boku isprobao je dva igrača te objasnio kako je zadovoljan njihovim nastupima: “Vidjeli smo da Vida to može jako dobro odigrati, posebno u defenzivnom dijelu. Vrsaljko je također bio dobar, posebno u ofenzivnom dijelu. Mislim da možemo biti zadovoljni i krenuti u Brazil znajući da imamo dvije vrlo dobre alternative.

Nešto je dodao i o današnjem protivniku te koliko je pomogao kao simulacija kamerunske reprezentacije. Mali je trebao simulirati Kamerun i dobro je to izgledalo. Te obje su reprezentacije vrlo vješte s loptom i fizički su jaki. Drago nam je što smo ovo odigrali i što smo odigrali upravo s njima. Utakmica nije bila toliko atraktivna, jer je takav i njihov stil, dok smo mi još uvijek umorni, no vjerujem kako publika imam može biti zadovoljna., zaključio je izbornik na kraju.

Hrvatska reprezentacija sad ima dan odmora, a nakon toga se sastaju u Zagrebu odakle kreće zadnji dio priprema, odnosno put u Brazil.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2014. u 15:41
    Močooo!!! :)
    Obrisan korisnik
  • cameosis01.06.2014. u 18:13
    da ... kod nas u hajduku radi i kreću se ustoličenja profesionalizma i ljudskih vrlina. ne laprdaj!
    cameosis
  • Obrisan korisnik01.06.2014. u 14:24
    sudeći po komentarima ovjde,na jugu je uvijek nemir.....p.s. Niko,majstore sretno u Brazili,učini naciju ponosnom!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.06.2014. u 01:25
    ovo je najbolji primjer za nase mlade igrace...da ces opijanjem i neradom steci poziv reprezentativca...niko zapitaj se
    Obrisan korisnik
  • maniacx31.05.2014. u 21:57
    e moj Niko...nisi ti ništa bolji od glavonje...
    maniacx