Tenis

Mrak prekinuo Murrayevu agoniju, Monfils i Garcia Lopez bolji u pet setove

Kristijan Musa • subota, 31.05.2014.
Mrak prekinuo Murrayevu agoniju, Monfils i Garcia Lopez bolji u pet setove
Foto: EPA

Muškarci su igrali svoje završne mečeve trećeg kola Roland Garrosa. Branitelj naslova Rafael Nadal je u tri seta apsolvirao argentinskog tenisača Leonarda Mayera, dok će za mjesto u četvrtfinalu igrati protiv srpskog iznenađenja Dušana Lajovića. Lutriju od pet setova prošli su Gael Monfils i Guillermo Garcia Lopez, dok je meč između Murraya i Kohlschreiber prekinut te će bit nastavljen pri rezultatu 7:7 u odlučujućem petom setu.

Prvi reket svijeta Rafael Nadal upisao je 31. uzastopnu pobjedu na Roland Garrosu, svladavši u ovogodišnjem trećem kolu Argentinca Leonarda Mayera sa 6:2 7:5 6:2. Nadal je zabilježio deset neforsiranih pogrešaka te je opasno živio većim dijelom drugog seta. 27-godišnji Argentinac pružio je neočekivano dobar otpor te je „podgrijao“ Nadal za ono što ga tek očekuje.

“Bio je to dobar prvi tjedan. Odigrao sam tri meč pod kontrolom, a to je uvijek dobro i pozitivno. Uvijek je dobar osjećaj biti u drugom tjednu Roland Garrosa, a pobjeđivati u tri seta je malo bolje. Sretan sam zbog toga“, rekao je Nadal, sretan zbog novog plasmana u četvrto kolo otvorenog prvenstva Francuske.

Pavić bez četvrtfinala

Mate Pavić se u paru s brazilcem Andreom Sa ipak nije uspio plasirati u četvrtfinale parova na Roland Garrosu. Bolji od hrvatsko-brazilske kombinacije bili su 12. nositelji Marcel Granollers i Marc Lopez. Španjolci će za mjesto u polufinalu boriti protiv braće Bryan.

Za četvrtfinale će Nadal morati svladati srpsko iznenađenje Dušana Lajovića, koji je u trećem kolu u tri seta pobjedio Amerikanca Jacka Socka. 23-godišnji srpski tenisač svladao je Socka sa 6:4 7:5 6:3.

“Ovo je moj prvi nastup u glavnom ždrijebu Roland Garrosa i odmah sam se plasirao u četvrto kolo, tako da ne mogu biti sretniji. Sigurno da je igrati protiv Nadala na Chartrieru velika čast i veliki izazov i siguran sam da će biti izuzetno teško“, poručio je Lajović pred meč osmine finala s rekordnim pobjednikom ovog turnira.

David Ferrer je također u tri seta svladao svog protivnika u trećem kolu te će se za četvrtfinalni ogled boriti protiv južnoafričkog predstavnika Kevina Andersona. Ferrer je sa 6:2 7:6 6:3 pobjedio Talijana Andreasa Seppija te tako stigao do svoje 35. pobjede na Roland Garrosu, ali i do svoje sedme protiv talijanskog tenisača.

“Prilično sam zadovoljan s ishodom meča. Volio bi da mi je forehand bio malo mirniji i konzistentniji, ali sam ipak i dalje sretan. Prošlih pet tjedana sam zaigrao bolje, konzistentnije. Mnogo sam radio za ovo, a da bi bio usredotočen na ovo što radim, moram ipak zahvaliti svome treneru Joseu“, sretno je nakon pobjedničkog meča zvučao prošlogodišnji finalist, koji će za četvrtfinale igrati protiv Kevina Andersona, koji je prošao dalje predajom hrvatskog reketa Ive Karlovića.

Gael Monfils i Guillermo Garcia Lopez su nakon mečeva u pet setova izborili međusobni susret za plasman u četvrtzavršnicu. Monfils je u pet setova (5:7 6:2 6:4 0:6 6:2) svladao Fabija Fogninija, dok je Garcia Lopez nakon izbacivanja Stanislasa Wawrinke ostao konzistentan i domogao se četvrtog kola. U pet setova je svladao američkog tenisača Donalda Younga.

Jedan meč subotnjeg programa je nastavljen zbog prekida dan ranije, a to je onaj između Marcela Granollersa i Martina Kližana. Španjolac je slavio u četiri seta, nakon velike borbe u trećoj i četvrtoj dionici u kojima je slavio sa 7:6 i 7:5.

Dva meča će se pak morati nastaviti u nedjelju. Andy Murray živi opasno protiv Nijemca Kohlschreibera. Meč je prekinut pri 7:7 u odlučujućem petom setu, dok je u drugom prekinutom meču Fernando Verdasco veoma lagano osvojio dva seta protiv domaćeg igrača, Richarda Gasqueta, dok je treći set zaustavljen na 2:2.

Roland Garros, 3. kolo:
Dušan Lajović (Srbija) - Jack Sock (SAD) 6:4, 7:5, 6:3
David Ferrer (Španjolska, 5) - Andreas Seppi (Italija, 32) 6:2, 7:6(2), 6:3
Marcel Granollers-Pujol (Španjolska) - Martin Kližan (Slovačka) 6:7(5), 6:2, 7:6(4), 7:5
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Leonardo Mayer (Argentina) 6:2, 7:5, 6:2
Gaël Monfils (Francuska, 23) - Fabio Fognini (Italija, 14) 5:7, 6:2, 6:4, 0:6, 6:2
Guillermo Garcia-Lopez (Španjolska) - Donald Young (SAD) 6:2, 6:4, 2:6, 6:7(4), 6:4

Roland Garros, parovi, treće kolo:
Marcel Granollers-Pujol/Marc Lopez (Španjolska, 12) - Mate Pavić/Andre Sa (Hrvatska/Brazil) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!