Tenis

Safarova iznenadila Anu Ivanović, pobjeda Kuznjecove u maratonu protiv Petre Kvitove

Kristijan Musa • subota, 31.05.2014.
Safarova iznenadila Anu Ivanović, pobjeda Kuznjecove u maratonu protiv Petre Kvitove
Foto: EPA

Kompletirano je treće kolo za tenisačice na drugom ovogodišnjem Grand slamu, Roland Garrosu. Od iznenađenja valja izdvojiti poraz srpske tenisačice Ane Ivanović od Lucie Safarove, čime se nastavlja trend ispadanja najvećih favoritkinja za naslov. Osim poraza Ivanović, valja u prvi plan postaviti ispadanje Petre Kvitove, dok su iznimno lagane pobjede upisale Jelena Janković, Simona Halep i Sara Errani...

11. nositeljica na Roland Garrosu, srpska tenisačica Ana Ivanović poražena je od češke predstavnice Lucie Safarove u svome meču trećeg kola. Ivanović je nakon brojnih posrtanja največih favoritkinja za naslov uvrštavana u najuži krug favorita, no Čehinja je jednostavno igrala bolje i kvalitetnije, zreli za osminu finala.

“Igrale smo i u prošlosti tijesne mečeve. Ona je ljevoruka, što nije situacija s kakvom se susrećete svaki dan, loptice su išle nekako drugačije. Imala sam dojam da sam imala mnoštvo šansi, koje nisam iskoristila na pravi način, a da jesam, tko zna kakav bi ton poprimio taj meč“, izjavila je Ivanović nakon poraza od 6:3 6:3.

Za prolaz u četvrtfinale će se Safarova boriti protiv iskusne Ruskinje Svetlane Kuznjecove, koja je svladala još jednu češku predstavnicu, Petru Kvitovu. Bio je to uzbudljiv meč koji je trajao čak tri sata i 16 minuta. Samo prvi set, kojeg je Kvitova osvojila nakon tie-breaka je trajao 66 minuta. Kuznjecova je bila uvjerljiva u drugoj dionici, dok se zbog činjenice da se radi o Grand slamu, u trećem setu izbjegao tie break. Ruskinja je prva došla do breaka i stigla do pobjede 9:7 u odlučujućem setu.

“U proteklih nekoliko tjedana igrala je jako dobro na zemlji. I, naravno da voli igrati ovdje, bila je pobjednica i mislim da je još jednom igrala finale. Znala sam da će biti opasnija nego itko drugi“, rekal je Kvitova nakon tijesnog poraza.

66 minuta je trajao meč između četvrte nositeljice, Rumunjke Simone Halep koja je prepustila tri gema španjolskoj protivnici Mariji Teresi Torro Flor. Za plasman u četvrtfinale, Halep će igrati protiv američke tenisačice Sloane Stephens, koja je u meču trećeg kola svladala Ekaterinu Makarovu sa 6:3 6:4.

Ogled osmine finala činit će šesta i deseta nositeljica, Jelena Janković i Sara Errani. I jedan i druga tenisačica su više nego uvjerljivo premostile svoje prepreke na putu do četvrtog kruga. Talijanka je izgubila samo jedan jedini gem od Izraelke Julije Glushko, dok je Janković sa 6:1 6:2 svladala Rumunjku Soranu Cirsteu.

28. nositeljica French opena, Njemica Andrea Petković će se pak za četvrtinu finala boriti protiv nizozemske kvalifikantice Kiki Bertens. Petković je u osmini finala u tri teška seta svladala Kristinu Mladenović iz Francuske sa 6:4 4:6 6:4, dok je Bertens sa 6:2 6:1 zadala težak poraz Silviji Soler Espinosi.

Svoj meč osmine finala u nedjelju će pak igrati hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović, koja ima priliku plasirati se među osam najboljih u Parizu. Za to će joj biti potrebna pobjeda protiv Španjolke Carle Suarez Navarro.

Roland Garros, 3. kolo:
Simona Halep (Rumunjska, 4) - Maria-Teresa Torro-Flor (Španjolska) 6:3, 6:0
Sloane Stephens (SAD, 15) - Ekaterina Makarova (Rusija, 22) 6:3, 6:4
Svetlana Kuznjecova (Rusija, 27) - Petra Kvitova (Češka, 5) 6:7(3), 6:1, 9:7
Lucie Šafarova (Češka, 23) - Ana Ivanović (Srbija, 11) 6:3, 6:3
Jelena Janković (Srbija, 6) - Sorana Cirstea (Rumunjska, 26) 6:1, 6:2
Sara Errani (Italija, 10) - Julia Glushko (Izrael) 6:0, 6:1
Kiki Bertens (Nizozemska) - Silvia Soler-Espinosa (Španjolska) 6:2, 6:1
Andrea Petkovic (Njemačka, 28) - Kristina Mladenovic (Francuska) 6:4, 4:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.06.2014. u 18:01
    lepa ana
    Obrisan korisnik
  • Zdren01.06.2014. u 12:38
    Vrlo napet 3. set Kuznjecove i Kvitove. Bilo je svega, vrhunskih udaraca, spašenih break i meč lopti, okrenutih 0:40 gemova, breakova...Vrlo dobro.
    Zdren