Rukomet

Dječaci CO Zagreba osvojili naslov prvaka Hrvatske

Danijela Lemaić • nedjelja, 01.06.2014.
Dječaci CO Zagreba osvojili naslov prvaka Hrvatske

Održana je i završnica Prvenstva Hrvatske za dječake 2000./2001. godišta, a ove godine 20 ekipa koje su stigle iz pet regija ugostio je grad Umag. Nakon četiri dana odigravanja utakmica u finalu su do naslova prvaka stigli dječaci CO Zagreba.

Na završnicu dječaka 2000./2001. godišta plasiralo se 20 ekipa, točnije četiri ekipe iz pet regija koje su svoje utakmice odigravale u dvije umaške dvorane. U grupi A našli su se CO Zagreb, Đurđenovac, Trogir, Mladi Rudar i Karlovac, dok su grupu B činili Poreč, San Sport, Daruvar, Moslavina i Đakovo. Balić-Metličić, Umag, Dubrava, Brod i Varaždin okupili su se u skupini C, a u posljednju D skupinu smjestili su se Zamet, Viro Virovitica, Feniks, Maksimir Paste i Zadar.

Prva dva dana održala su se četiri kola natjecanja po skupinama, a prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe imale su direktan plasman u četvrtfinale natjecanja. U ovom slučaju to su bili igrači CO Zagreba, Balić-Metličića, Poreča i Zameta koji su čekali svoje protivnike iz utakmica razigravanja za četvrtfinale. Drugo i treće plasirane ekipe razigravale su se međusobno za svoje mjesto među osam najboljih ekipa, a tamo su se plasirali rukometaši Karlovca, Broda, Mladog Rudara, Maksimira, Daruvara, Zadra i Đakova. Četvrte i pete momčadi u skupinama razigravale su se, pak, za plasman.

Najbolja sedmorka turnira

Najboljim lijevim krilo proglašen je Filip Tomašević iz Poreča, dok je najboljim desnim krilom proglašen Paolo Kraljević iz CO Zagreba. Najbolji desni vanjski je Martin Mozetić iz Zameta, dok je Lorenco Radić iz RK Balić-Metličić proglašen za najboljeg lijevog vanjskog. Na srednjem vanjskom kao najbolji proglašen je Ivan Filipović iz Poreča. Gianfranco Pribetić iz Poreča proglašen je za najboljeg kružnog napadača turnira, dok je za najboljeg vratara izabran Fran Lučin iz Zameta. Najkorisniji igrač jest Krešimir Obratov iz CO Zagreba, najbolji obrambeni igrač je Jakov Mozetić iz Zameta, dok je najbolji strijelac Karlo Kovač iz Moslavine koji je ukupno imao 45 pogotka. Nagradu za najboljeg trenera primio je Zagrebov Boris Nemec.

Zagrebaši su u prvom četvrtfinalnom dvoboju slavili nad Brodom 22:8 (12:3), dok su igrači Karlovca za polufinale s CO Zagrebom svladali Balić-Metličić 17:9 (5:4). Poreč je slavljem nad Maksimirom 18:16 (8:10) osigurao mjesto među četiri najbolje ekipe, kao i Zamet koji je bio bolji od Mladog Rudara 17:8 (7:3).

Četvrti i posljednji dan natjecanja odigrane su polufinale utakmice, susret za treće mjesto i finale, kao i utakmice za plasman od petog do dvadesetog mjesta. Odličnom igrom u prvom polufinalu u borbu za naslov prvaka ušao je CO Zagreb nakon slavlja nad Karlovcem 17:11 (10:3), dok je u drugom polufinalu Zamet slavio nad Porečom 10:7 (5:3).

U borbu za naslov prvaka Hrvatske za dječake 2000./2001. godišta krenuli su mladi Zagrebaši pod vodstvom trenera Borisa Nemeca koji su u finalu snage odmjerili s rukometašima Igora Marijanovića. U cijelom dvoboju igrači CO Zagreba imali su prednost nad Zametom stoga je konačan rezultat bio 16:13 (9:4). U borbi za broncu Karlovac je pobijedio Poreč 19:9 (8:3).

Poredak dječaka 2000./2001.godišta:
1. RK Croatia osiguranje Zagreb
2. RK Zamet
3. ŠR Karlovac
4. RK Poreč
5. RK Maksimir Pastela
6. RK Balić-Metličić
7. ŠR Brod
8. RK Mladi Rudar
9. RK San Sport
10. GRK Varaždin
11. RK Moslavina
12. RK Viro Virovitica
13. RK Daruvar
14. RK Đakovo
15. RK Zadar
16. RK Feniks
17. RK Dubrava
18. RK Trogir
19. RK Umag
20. RK Đurđenovac

Foto: Senad Imamović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!