Zimski sportovi

Kingsi u produžetku osvojili Zapad

Željka Jurkas • ponedjeljak, 02.06.2014.
Kingsi u produžetku osvojili Zapad

Sedma utakmica finala Zapada doigravanja NHL-a odlučena je u produžetku. Kao i cijela serija do toga trena, susret Chicago Blackhawksa i Los Angeles Kingsa bio je prepun brze i čvrste igre, a Kingsi su izašli kao pobjednici koji pišu povijest...

Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 4:5 produžetak [3:4]

“Priča je o tome kako smo se vratili i koliko smo izdržljivi, koliko fenomenalno je bilo igrati i biti dio ove serije. Završetak je prikladan. Kraj u produžetku sedme utakmice“, rekao je na kraju susreta Justin Williams, koji postaje sve poznatiji kao Mr. Game 7. S golom i asistencijom upisao je ukupno 7 golova i 7 asistencija u 7 sedmih utakmica u karijeri. I u svih sedam je neporažen.

Alec Martinez zabio je peti gol Kingsa u šestoj minuti produžetka. Jarret Stoll i Williams osvojili su pak iza mreže Hawksa i dodali Martinezu na lijevoj strani malo ispod plave. U pokušaju da dobaci pak ispred mreže, Martinez puca iz zgloba, pak se odbija od Hawksovog Nicka Leddyja i Corey Crawford ostaje nemoćan.

Time Los Angeles Kingsi postaju prva momčad u povijesti NHL-a koja je kroz tri serije koje su završile u sedmoj utakmici prošla u samo finale. Tamo ih čekaju prvaci Istoka, New York Rangersi, a prve dvije utakmice igraju se u Staples Centru.

Domaćini su triput dolazili u vodstvo, no niti jedno nije trajalo duže od 15 minuta. Powerplay momčad Hawksa upisala je dva pogotka, koliko i Patrick Sharp, čiji učinak, tj. nedostatak istoga je bio izrazito osjetljiv u ovogodišnjem doigravanju.

Brandon Saad u šestoj i Jonathan Toews u devetoj minuti, na prvom powerplayu utakmice, doveli su Hawkse do starta i tona utakmice kakav su priželjkivali. Dva gola prednosti potrajala su do 17. minute kada unutar 50 sekundi gosti pogocima Jeffa Cartera i Williamsa dolaze u kratko izjednačenje jer već 12 sekundi kasnije Sharp svojim prvim golom daje domaćinima prednost na prvom odmoru.

I na drugi odmor Hawksi odlaze s minimalnom prednošću. Sharpov drugi gol, ovoga puta u igri s igračem više, poništava izjednačenje Tylera Toffolija sa same sredine druge trećine.

Marian Gaborik zabija svoj dvanaesti gol u doigravanju čime povećava razliku na vodećem mjestu strijelaca. Gol po treći puta izjednačava utakmicu 7:17 minuta prije isteka vremena i u konačnici dovodi do produžetka.

“Nema utjehe nakon ovakvog poraza. Što se može reći? Imamo sjajnu momčad ovdje. Teško je izgubiti, teško je samima sebi priznati da je sezona gotova. Nije dobar osjećaj, pogotovo nakon svega kako smo se borili i koliko smo željeli pobijediti ove godine“, riječi su kapetana Hawksa nakon ispadanja iz utrke za Stanleyja.

Crawford je obranio 27 od 32 udarca, a Jonathan Quick 37 od 41 uz veliku obranu 10 sekundi prije isteka vremena koja je sačuvala izjednačenje.

Osvajanjem Campbell Bowla Kingsi su drugi put u tri sezone ušli u finale i osigurali da zadnja momčad koja je osvojila Stanleyja godinu za godinom ostanu Detroit Red Wingsi (1997. i 1998.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.06.2014. u 00:44
    da :) Kolko sam danas čuo, čovjek ima score 7-0 u game 7 te najveći broj bodova u tim tekmama, a u golovima se izjednačio na prvom mjestu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2014. u 22:30
    i justin williams je postao igrač s najviše bodova u sedmim tekmama..respekt!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2014. u 10:44
    Ujedno su Kingsi i prva momčad koja je došla do finala pobijedivši tri serije u game 7, ali sve to na gostujućem ledu, stvarno impresivno!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2014. u 10:37
    Odlično finale, baš sam htio takve dvije momčadi u završnici. Više želim da NY osvoji, no ako i LA osvoji neće mi biti žao.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2014. u 10:27
    Idemo LA po Cup. Go Kings
    Obrisan korisnik