Tenis

Đoković i Gulbis do polufinala bez izgubljenog seta protiv Raonica i Berdycha

Branimir Korać • srijeda, 04.06.2014.
Đoković i Gulbis do polufinala bez izgubljenog seta protiv Raonica i Berdycha
Foto: EPA

Prvi polufinalisti Roland Garrosa u konkurenciji tenisača su Novak Đoković i Ernests Gulbis. Upravo oni će odlučiti o finalistu nakon što su u četvrtfinalu nadigrali Milosa Raonica i Tomaša Berdycha...

Marin Čilić i dalje je jedini igrač koji je uzeo set Novaku Đokoviću u Parizu. Đoković je odradio odličan četvrtfinalni dvoboj protiv sve opasnije Milosa Raonica i u tri seta se plasirao u polufinale.

Ovo je šesti put da je Đoković dohvatio polufinale gdje ga čeka igrač u velikoj formi, Ernests Gulbis. Međutim, Raonic je također igrao odličan tenis već neko vrijeme, no ovdje je ostao "kratak".

Prva dva seta odlučila su meč. U njima je Đoković u završnici bio bolji i nakon što je Raonic izgubio i drugi set, ušao je u krizu iz koje se nije izvukao. Đoković je odmah došao do dvostrukog breaka, prvi servis za meč nije iskoristio, ali zato drugi je i otišao je u polufinale.

"Ne želim razmišljati o finalu ili naslovu, želim se koncentrirati samo na sljedećeg protivnika, a to je Gulbis koji igra jako dobro i vrlo je samouvjeren. Dva slobodna dana će mi sigurno pomoći da se odmorim i na treningu radim na nekim stvarima te budem potpuno spreman za ovaj izazov", rekao je Đoković nakon susreta.

Što se tiče Gulbisa, potpuno je u pravo. Njegov talent nikada nije bio upitan, problem su bili motiviranost i radne navike, međutim sada igra onako kako može.

Po prvi put u karijeri stigao je do polufinala na Grand Slamu i to s dvije impresivne pobjede, prvo u epskom meču protiv Rogera Federera, a zatim nadigravši Tomaša Berdycha.

Gulbis je odigrao još jedan vrhunski meč, isfrustrirao je Berdycha i pokazao da Đokoviću neće biti nimalo lako. U Roland Garros došao je nakon osvajanja Nice i prepun samopouzdanja ušao u turnir.

"Ovo je bio poseban meč, moj najbolji meč u Roland Garrosu zasad. Sve je funkcioniralo kako je i trebalo, Tomas je postao ljut jer sam stalno pogađao linije, ali, žao mi je, to je sport", poručio je Gulbis.

Što se tiče juniorskog turnira, hrvatski predstavnik Nino Serdarušić upisao je visok poraz od Cipranina Petrosa Chrysochosa 6:4, 6:2.

Roland Garros, četvrtfinale:
Novak Đoković (Srbija, 2) - Milos Raonic (Kanada, 8) 7:5, 7:6(5), 6:4
Ernests Gulbis (Latvija, 18) - Tomaš Berdych (Češka, 6) 6:3, 6:2, 6:4

Roland Garros, parovi, četvrtfinale:
Golubjev/Groth (Kazahstan/Australija) - Kubot/Lindstedt (Poljska/Švedska, 9) 6:3, 6:3
Benneteau/Roger Vasselin (Francuska/Francuska, 11) - Gonzalez/Monaco (Argentina/Argentina) 7:5, 4:6, 7:6(5)

Roland Garros, juniori, drugo kolo:
Petros Chrysochos (Cipar) - Nino Serdarušić (Hrvatska, 15) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren04.06.2014. u 10:15
    Mogao bi Gulbis uzeti bar jedan set Đokoviću. Bit će to dobar meč.
    Zdren