Tenis

Španjolci zaustavili Draganju i Mergeu u polufinalu Roland Garrosa

Ante Zovko • četvrtak, 05.06.2014.
Španjolci zaustavili Draganju i Mergeu u polufinalu Roland Garrosa
Foto: EPA

Marin Draganja i Rumunj Florin Mergea okončali su sjajni ovogodišnji nastup na Roland Garrosu u polufinalu. Španjolski par Marcel Granollers - Marc Lopez opravdao je ulogu favorita i poslije velike borbe otišao u samu završnicu.

Nakon što su u četvrtfinalu u dva seta izbacili branitelje naslova, braću Bryan, Marcel Granollers i Marc Lopez s razlogom su bili favoriti u ovom meču kojeg su dobili sa 6:3, 1:6, 6:3. Međutim, Marin Draganja i Florin Mergea mogu biti ponosni na svoju izvedbu na svojem tek drugom zajedničkom turniru. Podsjetimo, do ovog meča na Roland Garrosu ispustili su samo jedan set.

Draganja i i Mergea držali su 12. nositelje na terenu sat i pol i malo je nedostajalo za još jedno iznenađenje. Španjolci su bolje vraćali servise, bili su agilniji na mreži i, kad je bilo najvažnije, bili su koncentriraniji. Prvi set ponudio je najviše uzbuđenja i preokreta. Viđena su tri breaka. Drugi set pripao je Draganji i Mergei u potpunosti, u trećem su odlučivale nijanse.

Većih uzbuđenja u prvom setu nije bilo do četvrte igre, kad je španjolska kombinacija oduzela servis i povela 3:1. Kad se činilo da će Španjolci lako do prvog seta, Draganja i Mergea su uzvratili u sedmoj igri i vratili break. Međutim, sve su prosuli u sljedećem gemu i Granollers i Lopez su mirno odservirali za prvi set.

Situacija se potpuno promijenila u drugom setu. Na Draganji i Mergei vidjelo se novo samopouzdanje nakon što su oduzeli servis u drugom, neizvjesnom gemu. Do kraja seta izgubili su svega tri poena na vlastitom servisu, a uz to napravili još jedan, break, u šestoj igri, ne doustivši protivnicima niti jedan poen.

Granollers i Lopez podignuli su nivo svoje izvedbe u odlučujućem setu. Uhvatili su mnoštvo poena na mreži, a pomoglo i slabo Draganjino serviranje. Servis je bio konstantno ugrožen kod Draganje i Mergee, a ključni trenutak dogodio se u šestom gemu, kada su ostali na samo jednom poenu. Nada se ukazala kod 5:3, kada su se dogodila dva izjednačenja, ali nije se moglo do break-lopte. Španjolski par zadržao je koncentraciju i zasluženo otišao u finale.

Granollers i Lopez u finalu čekaju pobjednike meča Golubjev/Groth - Bennetau/Roger-Vasselin.

Roland Garros, polufinale:
Granollers/Lopez (Španjolska) - Draganja/Mergea (Hrvatska/Rumunjska) 6:3, 1:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2014. u 07:31
    Ko ko ko dak, ko ko ko dak, nema veze doći će čalenđer u Donjem Muču pa možda Stipe prođe prvo kolo pa će te imati razloga za prosipanje mudrosti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.06.2014. u 21:06
    Gdje ste sada, što ne kokodaćete kao prije 2 dana kad sam rekao da su to igrači koje zna samo njihova familija. I to uža. Uostalom pogled na tribine je sve govorio o interesu za taj meč, nigdje nikog, mogli su koju šniclu baciti, možda bi došao koji pas lutalica
    Obrisan korisnik