Nogomet

Pletikosa: "Protiv Brazila nam je najvažniji blok, opasni su na početku"

Ivana Strahija • četvrtak, 05.06.2014.
Pletikosa: "Protiv Brazila nam je najvažniji blok, opasni su na početku"
Foto: hns.family

Hrvatska izabrana vrsta i dalje se priprema za izazove Svjetskog prvenstva, a vratar reprezentacije Stipe Pletikosa ispričao je kako se nogometaši osjećaju u svom novom privremenom domu te kakav je plan za prvu utakmicu na otvaranju svjetske smotre...

Svi su se bojali teške klime i vremenske razlike, no za sada problema nema, kazao je novinarima iz brazilskog kampa hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa. "Očekivao sam da će vrijeme biti i gore, na prvom je treningu bilo jako dobro. Dobro spavamo, prilagodili smo se na vremensku razliku, a vidjet ćemo još kako će biti u Manausu", prenose golmanove riječi službene internetske stranice HNS-a.

U petak će Hrvatska odraditi svoj posljednji pripremni dvoboj, protiv Australije, a naglasak je naravno na svjetskoj premijeri protiv Brazila. "Jako će nam važan protiv Brazila biti blok na početku, s obzirom da je Brazil tada posebno agresivan. No, došli smo iznenaditi, gajimo zdrave ambicije. Na Brazilu će biti pritisak osvajanja Svjetskog prvenstva i nama će zato biti lakše", kaže 35-godišnjak.

Brazil je favorit, na domaćinu je teret, a rođeni Splićanin dobro poznaje prve protivnike Hrvatske na Mundialu: "Svi su Brazilci jako kvalitetni i mogu s nekoliko poteza riješiti utakmicu. No, njihov će izbornik inzistirati da igraju i kao momčad i moramo biti spremni na to. Najbolje poznajem Hulka, s obzirom da igramo u istoj ligi, a iza njega je fantastična sezona. Ima odličan šut, čak i iz daljine, a meni je izazov igrati protiv najboljih i dokazati se."

Kolikogod međutim Brazil bio vrijedan strahopoštovanja, Pletikosa u utakmicu ide bez zadrški: "Ako sam ikada osjećao strah zbog napadača, taj je nestao protiv Brazila 2006. godine, kada su igrali Ronaldo, Kaka, Adriano i Ronaldinho. Naravno, sve protivnike poštujem, i motiviraju nas da se pokažemo u najboljem svjetlu. O ovakvim utakmicama sanja svaki nogometaš i napravit ću sve što treba, znam koliko će moje obrane biti važne za prolazak u drugi krug. Što je početak bliži, ja sam sve mirniji."

Što se same momčadi tiče, svi su zadovoljni i s nestrpljenjem čekaju okršaj s Australijom, pošto svaka pobjeda gradi samopouzdanje. Cilj je naravno da se nitko ne ozlijedi, što je važno i u svakodnevnim treninzima. Pletikosu je posebno impresionirao Sammir, koji je uz Eduarda jedan od dvojice hrvatskih Brazilaca: "Obojica su fantastični igrači i fantastični momci i daju nam kvalitetu više. Posebno me Sammir ugodno iznenadio, vidim ga u teretani, vidim kako se zdravo hrani, kako živi. Takav Sammir nam je jako potreban, a najviše mi vjere da će naši napadači biti pravi daje organizacija igre iz kojih proizlaze šanse. Izbornik ima dobru podlogu za sastavljanje taktike, a posebno mi je drago zbog Perišića, mislim da bi ovo moglo biti njegovo Svjetsko prvenstvo."

(foto: Drago Sopta / HNS)

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg06.06.2014. u 12:07
    Najbolje nedat im da povedu cijelu utakmicu a zabiti bar jedan gol. Jesam mudar! Salim se malo. ;-) Naprijed i samo muski pa ce bit i rezultat. Imamo mi dobru ekipu. Ja sam optimist.
    interreg
  • Obrisan korisnik06.06.2014. u 10:11
    baš bi dobro bilo da se Perišić razigra
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199006.06.2014. u 02:12
    Je, ključan je taj blok, i ne dat in šansu da povedu u prvih 20 minuta. svaka iduća minuta u kojoj ih budemo držali šta dalje od našeg gola njima će prolazit ko sekunda i okretat vodu na naš mlin. A šta se same igre tiče, moramo pazit bokove, i ne samo tog Hulka, Neymara i koga vec, nego i njihove... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • Dalmatinac8805.06.2014. u 21:17
    Plete samo hrabro!!!
    Dalmatinac88
  • Obrisan korisnik05.06.2014. u 20:53
    hmmm (veza-napad) perisic, kova, modric, raketa, sammir, eduardo. Nebi me cudilo da u ovom sastavu istrcimo
    Obrisan korisnik