Tenis

Nadal u lovu na devetu titulu u Parizu, Đoković protivnik u finalu

Branimir Korać • petak, 06.06.2014.
Nadal u lovu na devetu titulu u Parizu, Đoković protivnik u finalu
Foto: EPA

Poznati su finalisti Roland Garrosa, a u borbi za trofej naći će se prvi i drugi nositelj Rafael Nadal i Novak Đoković. Nadal je lakoćom svladao Andyja Murraya, a Đoković je nadigrao Ernestsa Gulbisa...

Novak Đoković prvi se plasirao u finale Roland Garrosa. U polufinalu je u četiri seta svladao Ernestsa Gulbisa koji je tako jedini uz Marina Čilića u dosadašnjem dijelu turnira uspio Đokoviću otkinuti set.

Iako je Gulbis u velikoj formi i dosad je prikazao sjajan tenis, u ovom susretu nije uspio iznenaditi Đokovića. Uzeo je set i to je bilo najviše što je uspio napraviti.

Drugi tenisač svijeta odlično je ušao u meč i uspio je kazniti prvu krizu Gulbisa koja mu je donijela prvi set. Gulbis je imao priliku za oduzimanje servisa, međutim odigrao je loše, poludio, razbio reket i takav nervozan odmah izgubio servis nakon čega je Đoković rutinski stigao do prvog seta.

Jedan break bio je dovoljan i u drugom setu da bi u trećem Gulbis počeo igrati puno bolje.Latvijac je u tom razdoblju igre bio agresivniji, počeo je pogađati sve što je zamislio i napokon je uspio oduzeti Đokoviću servis te smanjiti na 2-1 u setovima.

Nakon toga Đoković je povratio koncentraciju i otišao do pobjede 6:3, 6:3, 3:6, 6:3.

"Prva dva seta bila su jako dobra, a onda sam u trećem počeo osjećati umor i to se osjetilo na mojoj igri. Moglo se vidjeti da smo se i on i ja mučili na terenu, no događa se. Nije ništa ozbiljno. Imat ću sada dva dana za oporavak i bit ću spreman za finale", rekao je Đoković.

U finalu će mu trebati itekako snage i koncentracije jer ga očekuje iznimno težak susret. Protivnik će biti Rafael Nadal koji je pomeo s terena Andyja Murraya.

Nadal je dominirao susretom u apsolutno svakom pogledu, Murray nije imao nikakvog odgovora i za sat i 40 minuta ispraćen je kući.

Murray je već u susretima protiv Philippa Kohlschreibera i Gaela Monfilsa pokazao slabosti, a protiv Nadala nije imao pravu ni na najmanju pogrešku. Ubilježio je visok poraz i oprostio se od turnira.

U cijelom meču uhvatio je samo 43 poena od čega na servis Nadala tek deset. Nije nijednom zaprijetio breakom, a Španjolac je iskoristio svojih svih šest prilika uz čak 91 posto osvojenih poena nakon prvog servisa.

Roland Garros, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 2) - Ernests Gulbis (Latvija, 18) 6:3, 6:3, 3:6, 6:3
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Andy Murray (Velika Britanija, 7) 6:3, 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Totalna_Pasiva07.06.2014. u 13:32
    Ovako, po meni je Nole do sada pokazao više prije svega jer je imao teži ždrijeb do finala, za razliku od Nadala koji se do četvrtfinala nije pošteno ni oznojio, a onda protiv Ferrera i Murraya pobjedio lakše od očekivanog. Teško mi je zapravo procijenit je li on odigrao toliko dobro ili su malo i... [više na forumu]
    Totalna_Pasiva
  • Obrisan korisnik07.06.2014. u 13:08
    A kad je ispao Federer? Prateći Sportnet nisam našao članak da je Federer ispao, po njima ja sam mislio da će u finale Draganja i Zuko Đumhur
    Obrisan korisnik
  • teletabis8907.06.2014. u 03:54
    Očekivano finale, nadam se da će Đoković dobiti u finalu jer od Grand slamova jedino nije osvojio Roland Garros.
    teletabis89
  • Obrisan korisnik06.06.2014. u 21:11
    nole uzima turnir u 4 seta.
    Obrisan korisnik
  • teniosac06.06.2014. u 20:59
    imam osjećaj da će finale biti prava drama,pošto to već ostali mečevi nisu bili..
    teniosac