Zimski sportovi

Domaćinima pobjeda u dvostrukom produžetku

Željka Jurkas • nedjelja, 08.06.2014.
Domaćinima pobjeda u dvostrukom produžetku

Druga utakmica Stanley Cup Finala odigrana je u Staples Centru i pružila još jednu uzbudljivu večer uz pravu utakmicu kakvu vole igrači i koja je pripala klizačima, a ne vratarima, unatoč velikim obranama. Kingsi su održali tradiciju treću godinu u nizu i odveli i drugu utakmicu Finala u produžetak...

Los Angeles Kings – New York Rangers 5:4 2OT [2:0]

“Nema se što puno reći. Imamo igrače koji znaju što napraviti“, kratko je nakon treće pobjede u nizu u kojoj su zaostajali dva gola prokomentirao Jake Muzzin, branič Kingsa koji je upisao svoj rekord i treće najveće vrijeme utakmice (36:28 minuta). Više od njega na ledu su proveli samo suigrač Drew Doughty i Ryan McDonagh u redovima Rangersa. Trener domaćina Darryl Sutter rekao je nakon susreta da nije želio mijenjati postavu iako je veteran Robyn Regehr spreman za povratak u igru.

Unatoč točnosti Muzzinove tvrdnje na koju se u konačnici sve svodi, puno toga viđenog u sinoćnjoj utakmici mogla bi biti glavna priča. Ponovni slabiji start Kingsa, jaki forecheck Rangersa koji je stvarao puno problema, veliki broj predanih pakova (više nego duplo više na strani Kingsa 33:15), brzina gostiju za koju domaćini još nisu našli trajno rješenje, velike obrane Henrika Lundqvista (39/44) koji je opet bio jedan od najboljih pojedinaca Rangersa, Jonathan Quick koji je pustio četiri paka i nakon toga zatvorio mrežu, odlična utakmica Matsa Zuccarella, puno prašine dignuto oko Kingsovog trećeg gola te na kraju izdržljivost i mentalna snaga koju je Los Angeles još jednom pokazao.

Sredinom drugog produžetka, kapetan Kingsa Dustin Brown proveo je pak na lijevu stranu Rangersove zone i otišao do mreže. Willie Mitchell probao je jednom, ali pak se odbio do Anžea Kopitara koji mu daje drugu priliku. Mitchell puca prema vratima, a Brown postavlja palicu na pravo mjesto i kroz noge „Kralja“ sa svojim petim golom doigravanja odvodi momčad do druge pobjede u seriji. Kopitar ima 18 bodova u 23 odigrane utakmice.

Utakmica je započela slično kao i prva. Jaki i brzi start gostiju stvarao je probleme domaćinima koju su odgovarali sve jačom fizičkom igrom. Rangersi su iskoristili dvije greške obrane i do kraja trećine poveli s dva gola. McDonagh je sredinom prve zabio prvi gol, a pred sam kraj Zuccarello dodaje drugi.

Scenarij prve utakmice ponavlja se i u drugoj trećini. Kingsi zbrajaju redove i odmah na početku Jared Stoll iskorištava grešku obrane Rangersa i vraća utakmicu na gol razlike. Iduća tri gola u trećini pala su između 11:24 i 14:50 minute. Najprije Martin St. Louis pogađa Quickovu mrežu sa svog najomiljenijeg mjesta u desnom krugu na powerplayu. Kingsi uzvraćaju na svom powerplayu prvim golom doigravanja Mitchella, a 11 sekundi nakon njega Derick Brassard vraća utakmicu na dva gola razlike.

Momčad koja se nikada ne predaje zabija na samom početku zadnje trećine svoj treći gol. Dwight King odbija udarac Mikea Greena iza Lundqvista iz dvojbene situacije u kojoj je blokirao kretanje Rangersovog vratara. Sudac je odlučio da nije bilo prekršaja te da je pak prešao gol liniju prije nego se King našao na „Kralju“.

Marian Gaborik izjednačio je susret šest minuta kasnije iz nekoliko pokušaja pred vratima u gužvi gostujućih braniča.

U redove gostiju vratio se John Moore.

Serija seli u New York, u Madison Square Garden, a prva utakmica igra se u ponedjeljak, 09. lipnja. “Moramo ići dalje kao da se ništa nije dogodilo. Svi smo se borili, ja sam se borio. Kada igraš pet trećina, očito razlika između momčadi nije velika. U dvije utakmice smo za nijansu izgubili. Vraćamo se u New York i moramo preokrenuti seriju“, komentirao je Lundqvist. S druge strane, Justin Williams mišljenja je da njegova momčad nije sve pokazala:“Imamo još puno mjesta za napredak. Možemo samo biti bolji.“

Iz ostatka lige
Minnesota Wild produžila je ugovor s glavnim trenerom Mikeom Yeom.
Nakon tri tjedna potrage, Pittsburgh Penguinsi objavili su novog GM-a. Jim Rutherford, bivši GM Caroline Hurricanesa potpisao je vjernost na tri godine, a njegovi pomoćnici će biti Jason Botterill, Tom Fitzgerald i Bill Guerin. Prvi potez je bio otpuštanje glavnog trenera Dana Bylsme.
New York Islandersi zamijenili su četvrti ili peti izbor na Draftu ove godine za Dana Boylea sa San Jose Sharksima.
U svom govoru o stanju Lige, povjerenik Garry Bettman je rekao da Liga trenutno nema u vidu širenje, vlasnik New York Islandersa i dalje razmatra prodaju, a postoje naznake da bi se Svjetski kup hokeja mogao vratiti, ali u nešto drugačijoj izvedbi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.06.2014. u 11:08
    Šteta za rangerse, zaslužili su barem jednu pobjedu al svaka čast Kingsima, nikad ne odustaju!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2014. u 14:56
    Nevjerojatni su ti Kingsi, cim vise gube to vise pobjedjuju. Kings in 5
    Obrisan korisnik