Košarka

Galatasaray smanjio u finalnoj seriji, solidan nastup Bogdanovića

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.06.2014.
Galatasaray smanjio u finalnoj seriji, solidan nastup Bogdanovića
Foto: EPA

Treći susret finalne serije turskog košarkaškog doigravanja otišao je na stranu Galatasaraya koji je slavio sa 73:64 i na taj način smanjio u seriji na 2-1 te ostao u igri za naslov prvaka...

Dvije utakmice kao domaćin Fenerbahče Ülker riješio je u svoju korist, a sada je došao red na domaćinstvo Galatasaraya. Svaki krivi korak mogao bi biti koban stoga je ovo za Galatasaray možda bila i ključna utakmica.

Domaćin je na kraju pokazao više želje za pobjedom i zasluženo je slavio. Bio je bolji, posebno u posljednjih deset minuta kada je odličnom obranom potpuno zaustavio napad gostiju i u konačnici nije strahovao za pobjedu.

Gruzijac Manučar Markoišvili odveo je Galatasaray pet minuta prije kraja na 64:57 nakon čega se Fenerbahče nije uspio vratiti u utakmicu. Do kraja susreta Galatasaray je kontrolirao situaciju na parketu i stigao do pobjede.

U pobjedničkom sastavu Zoran Erceg ubacio je 17 poena (6/11) uz osam skokova, a Cenk Akyol 12 poena (4/5 trica). Kod gostiju Nemanja Bjelica ubacio je 17 poena (6/9) uz deset skokova, Melih Mahmutoglu 14 poena (6/9), Bojan Bogdanović za 25 minuta dodao je 12 poena (1/1 za dva, 3/6 za tri) uz tri asistencija, a Luka Žorić za deset minuta pet poena (2/3), dva skoka i pet osobnih pogrešaka.

Tursko prvenstvo, finale:
Galatasaray Liv Hospital - Fenerbahče Ülker 73:64 (1-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!