Zimski sportovi

Briljantni Quick osigurao pobjedu

Željka Jurkas • utorak, 10.06.2014.
Briljantni Quick osigurao pobjedu

Los Angeles Kingsi došli su u Madison Square Garden s vodstvom od 2:0 u seriji nakon što u niti jednoj utakmici nisu držali prednost. U trećoj utakmici Stanley Cup finala ispravili su taj sitni detalj i u izrazito izjednačenoj utakmici u kojoj su New York Rangersi ostavili sve na ledu, napravili veliki iskorak i uzeli i treću pobjedu...

New York Rangers – Los Angeles Kings 0:3 [0:3]

Najčešći komentar tijekom utakmice, barem sa strane simpatizera New York Rangersa, bila je nevjerica praćena s neizostavnim pitanjem:“Kako to nije ušlo?“ Obrane Jonathana Quicka dugo će se vrtjeti u najvažnijim i najbitnijim detaljima utakmice, a možda i cijele serije. Zaključavši mrežu drugi puta u doigravanju i gotovo doslovno postavivši zid na 32 udarca Rangersa, Quick je dao prednost Kingsima i odveo momčad Los Angelesa na svega jednu pobjedu do naslova prvaka.

Upitan nakon susreta da li s tri pobjede u džepu osjeća da je Stanley nadohvat ruke, ovaj 28-godišnjak rodom iz New Yorku obližnjeg Milforda koji do sinoć nije igrao profesionalnu utakmicu u MSG-u, odgovara s istim stavom i na isti način kao i nakon prve utakmice prvoga kruga:“Ne. Mi samo pokušavamo pobijediti utakmicu. Na tome je fokus. Puno toga smo danas dobro napravili, a sada se moramo spremiti za iduću. Četvrta je uvijek najteža.“

Jeff Carter opalio je prema golu Henrika Lundqvista na samom kraju prve trećine, a pak je prošao gol liniju s 0.7 sekundi do isteka vremena. To se dogodilo 17 sekundi nakon što domaćini nisu uspjeli iskoristiti prvi powerplay utakmice. Ovo je Carterov deseti gol postsezone i drži drugo mjesto strijelaca doigravanja, iza Mariana Gaborika koji ih ima 13.

Za razliku od zadnje dvije utakmice serije, Kingsi su u ovu ušli naočigled spremniji, a jak i energičan tempo izmjenjivao je prilike na obje strane. Gotovo da i nije bilo prekida igre, a u fizički jakom susretu prvo isključenje došlo je tek nešto više od dvije minute prije isteka prve trećine.

Gotovo suprotnost prvoj, bila je druga trećina s puno prekida u kojoj su momčadi provele veći dio vremena igrajući sa specijalnim momčadima. Kingsi su iskoristili svoj drugi powerplay i u petoj minuti se udarcem s plave Jakea Muzzina upisali na semafor po drugi puta. Marc Staal odrađivao je kaznu za prekršaj na Alecu Martinezu, a Carter dobro pokrivao Lundqvista ispred mreže te je pak prošao kroz gužvu, odbio se od igrača Blueshirtsa i završio u mreži.

U trećini u kojoj su Rangersi više nego duplo nadpucali goste, Kingsi su iskoristili još jednu neopreznost obrane domaćina te se Mike Richards u bijegu 2-na-1 upisao u strijelce.

Domaćini su pojačali pritisak na kraju druge i kroz zadnju trećinu, no Quick je ostao neprobojan. Iako je ovo bila najbolja izvedba serije, i Rangersi su puno toga odradili na najvišem nivou, Kingsi su ih pobijedili u igri s izjednačenim brojem igrača.

“Pokušavamo ostati pozitivni, ali je teško. Jako teško. Mislim da puno toga dobro odrađujemo, ali kada pogledate golove, dva smo si sami zabili, a treći je došao iz teške situacije. U jednom trenu ćemo jednostavno morati imati sreće. Sada se čini da je imaju samo oni“, rekao je nakon susreta „Kralj“ Henrik koji se suočio s ukupno 15 udaraca.

Četvrta utakmica serije, druga u New Yorku igra se u srijedu. Zadnji puta kada su došli do naslova, Kingsi su nakon početne tri pobjede dopustili New Jersey Devilsima dolazak do šeste utakmice. Rangersi su 11 puta u povijesti u doigravanju izgubili prve tri utakmice. Samo jednom su došli blizu preokreta, isforisirali su sedmu utakmicu u seriji s Boston Bruinsima 1939.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2014. u 12:03
    I onda neka netko kaže da obrana ne donosi pobjede...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2014. u 10:20
    Pa to bi čak mogla biti metla!
    Obrisan korisnik