Tenis

Karlović uz 22 asa konačno bolji od Južnog za drugo kolo Hallea

Ante Zovko • utorak, 10.06.2014.
Karlović uz 22 asa konačno bolji od Južnog za drugo kolo Hallea
Foto: EPA

Ivo Karlović pokazao je da mu servis odlično funkcionira na početku sezone na travnatoj podlozi. U prov kolu Hallea svladao je šestopostavljenog Rusa Mihaila Južnog, prvi put u njihovom četvrtom međusobnom dvoboju.

Nakon što je gubio od Rusa na Australian Openu 2008. te u Dohi i Zagrebu 2012., Karlović je konačno uzeo mjeru 16. igraču svijeta pokazavši zašto je obično pogubno izgubiti servis protiv njega, pogotovo na najbržoj podlozi, te slavio sa 6:3, 6:4.

Break u oba seta dogodio se u prvom servis-gemu Južnog. Karlović je poveo 2:0 iskoristivši prvu priliku koja mu se ukazala, a set je mogao završiti i brže da je iskoristio i drugu kod 3:0. Južni je u sljedećoj igri bio nadomak da se vrati u igru, ali Karlović se izvukao asovima. Osim izjednačenja kod 4:2, na Krlovićevu servisu nije bilo mnogo drame i čisto je poveo 1:0 u setovima.

Karloviću je iznimno dobro funkcionirao retern kod prvog servisa, pogotovo kad je opet oduzeo servis na startu drugog seta bez da je Južni napravio ijednu dvostruku pogrešku. Pokazat će se to presudnim jer je servis-igra kod obojice poslije toga bila gotovo besprijekorna.

Karlović je do kraja meča ispustio samo jedan poen, Južni dva, manje od onoga koliko je ispustio u prvoj igri koja ga je stajala i seta i meča protiv jednog od najboljih servisera na Touru koji je u ovom meču ispalio 22 asa.

U drugom kolu neće biti ništa od hrvatskog dvoboja, s obzirom da je Mate Pavić tijesno poražen od Tajvanca Lua.

ATP Halle, 1. kolo:
Karlović (Hrvatska) - Južni (Rusija, 6) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik10.06.2014. u 22:33
    DOKTOR
    raz_bojnik
  • Obrisan korisnik10.06.2014. u 22:25
    Karlo Veliki dobiva Lu-a ko iz one stvari, al će i federera namučit. Ajmo Ivo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2014. u 16:43
    j...a je ježa onaj ko njega izvuce na wimbledonu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2014. u 16:22
    karlović sije strah pred wimbledon
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2014. u 15:37
    U drugom setu 19 poena zaredom na servisu-samo jedan ukupno izgubljen poen i to na drugom servisu-strasna statistika servisa i to protiv igraca koji mu ne pase, i koji u Halleu uvijek dobro igra! Osim ocekivano dobrog servisa i u izmjenama nastavlja odlicnu igru sa RG. Bit ce jos lijepih vjesti sa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik