Nogomet

Močinić otpao, stiže Badelj: "Nema smisla čekati oporavak"

Branimir Korać • srijeda, 11.06.2014.
Močinić otpao, stiže Badelj: "Nema smisla čekati oporavak"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Igrač sredine terena Rijeke Ivan Močinić neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Močinić je zaradio ozljedu zgloba i već je od Fife zatražena zamjena igrača stoga bi se u Brazilu trebao pojaviti Milan Badelj...

San o nastupu na Svjetskom prvenstvu za Ivana Močinića je gotov. Veznjak Rijeke obnovio je ozljedu skočnog zgloba i vratit će se u Hrvatsku na oporavak.

U stožeru hrvatske reprezentacije morali su donijeti vrlo brzu odluku jer je deadline za promjenu igrača bio vrlo blizu stoga je odlučeno kako će se s popisa brisati Močinić, a na njega staviti Milan Badelj. Očekuje se potvrda Fife, a s obzirom da je riječ o ozljedi koja se ne može tako brzo zaliječiti, to bi trebala biti formalnost.

"Razgovarao sam s Ivanom Močinićem jer on je, nažalost, obnovio svoju ozljedu. Radi se o istom skočnom zglobu, potrebno je oko 2-3 tjedna oporavka i mi jasno moramo gledati interes reprezentacije, ali i momka i njegovog kluba i zato ga moramo poslati doma. Što se Milana Badelja tiče, mi smo poslali Fifi dokumentaciju za ovu ozljedu i ako to Fifa odobri, Badelj će nam se pridružiti", izjavio je izbornik Niko Kovač, a prenosi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Što se tiče Badelja, on je bio na popisu i prošao je pripreme, međutim zbog ozljede koju je zaradio u Bad Tatzmannsdorfu, u posljednjoj skupini otpao je s liste putnika u Brazil.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg12.06.2014. u 11:52
    Tako je, sad je dosta svadje! Jos 10 sati do veceri godine (osim ako ne bude HR u finalu :-)). Dres i zastava su oprani i ispeglani i leze spremni na stolici. NAPRIJED HRVATSKAAAAAAA! So proud to be croat!
    interreg
  • Obrisan korisnik11.06.2014. u 23:39
    ... A kad je Niko došao na čelo repke su svi skakali kao klokani. Najbolje da je pozvao cijeli Hajduk, samo tako bi neki bili mirni...Nego umjesto da se tu svađamo i raspravljamo, sutra showdown sa Brazilom, tko je tamo tamo je i samo jedno je bitno:HRVATSKA!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2014. u 18:09
    Mi kada bi postali svjetski prvaci našli bi se nekakvi hrgani sa teorijom da je to kupio Mamić i da ne vrijedi.Toliko su već dosadni da bi trebalo brisati takve gluposti.Badelj je bio siguran do onog dana kada se ozlijedio i Močinić je bio logičan izbor.Sada je obratno i logično je da je zvao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mihalj11.06.2014. u 17:48
    potrebniji je onaj za kojeg ti to kažeš, ajd prestani trolat molim te.oni koji vjeruju u teorije zavjere opet spominju pašalića koji se odjednom pretvorio u def. veznog. naravno nitko se ne sjeća da je badeljova ozljeda već bila sanirana al se nije htjelo riskirat tj. nije ga se moglo čekat. al... [više na forumu]
    Mihalj
  • Obrisan korisnik11.06.2014. u 17:44
    Šteta za Močota...a ovi što stalno spominju Pašalića i daju prednost pred Badeljem neka se zapitaju da li je taj ikada odigrao veliku utakmicu ne računajuči smješne ekipe HNL-a, ili je to samo zato što dolazi iz Hajduka koji popije 4 komada od Dragovoljca? Ako ćemo iskreno Anas Sharbini je Maradona... [više na forumu]
    Obrisan korisnik