Nogomet

Rakitić: "Imamo samopouzdanje potrebno da budemo uspješni"

Ivana Strahija • srijeda, 11.06.2014.
Rakitić: "Imamo samopouzdanje potrebno da budemo uspješni"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ivan Rakitić pod posebnom je novinskom paskom zbog transfera, no hrvatski se reprezentativac u potpunosti "prešaltao" na obaveze u dresu Hrvatske te zajedno sa svojim suigračima jedva čeka zvižduk za početak Svjetskog prvenstva...

Ivan Rakitić puni novinske stupce, no u razgovoru za HNS posvetio se reprezentaciji i očekivanjima od Svjetskog prvenstva.

Sevilla

"Bila je to pozitivna godina, nakon teškog početka i posljednjeg mjesta nakon petog kola. Na vrijeme smo međutim ušli u pravi ritam, 16 igrala je otišlo, 15 došlo, bilo je teško se uigrati no uspjeli smo. Ispalo je fenomenalno, a kruna je osvajanje Europske lige."

Nakon što je ispričao koliko je odličan smještaj kojeg reprezentacija u Brazilu ima, Rakitić je dodao: "Sve su misli na prvoj utakmici protiv Brazila. U duelu protiv Australije dogodila nam se loša stvar, ozljeda Pranjića, gore nije moglo. Nadam se da će se oporaviti brzo. Ta je utakmica bila teška, bilo nam je vruće, ali smo bili spremni i ozbiljni."

Australija je poslužila kao priprema za Brazil, izbornik Niko Kovač u tom je susretu psoložio posljednje kockice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Upitan hoće li moći igrati s Lukom Modrićem u sredini terena bez klasičnog zadnjeg veznog, Rakitić je odgovorio: "Mislim da je Prosinečki rekao da kad čovjek igra s dobrim igračima, odmah mu je lakše. Svi koji imamo čast igrati s Lukom uživamo i imamo povjerenje u izbornika da nas je dobro posložio. Moja osobna uloga je nešto drukčija nego u klubu, ali problema nema."

Na koncu je Rakitiž istaknuo moć zajedništva: "Ne treba gledati na pojedince, uvjeren sam da imamo kvalitete i samopouzdanja da odigramo dobro Prvenstvo i budemo uspješni."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2014. u 08:52
    samo momčadski treba odigrat, jedan za sve svi za jednog
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2014. u 22:13
    Decki uz vas smo. Neka vam Bog da snage za pozitivan rezultat. Sretno
    Obrisan korisnik