Zimski sportovi

Fantastični Lundqvist održao Rangerse u igri

Željka Jurkas • četvrtak, 12.06.2014.
Fantastični Lundqvist održao Rangerse u igri

S pokalom lorda Stanleyja u Madison Square Gardenu, New York Rangersi i Los Angeles Kingsi odigrali su četvrtu utakmicu finala. Kingsi su nakon dvije domaće pobijedili i u prvoj gostujućoj utakmici, a najvažnija stvar je bila ne izgubiti i ovu i biti pometeni na domaćem ledu. Vratar Lundqvist je u razgovoru u slobodnom danu rekao da mora biti bolji i ne smije pustiti više od jednoga gola. Obećano, ispunjeno. Najbolji pojedinac utakmice ukrao je ovaj susret i osigurao petu utakmicu...

New York Rangers – Los Angeles Kings 2:1 [1:3]

U zadnjih osam eliminacijskih utakmica na domaćem ledu MSG-a, Lundqvist je stajao na golu. I u tih zadnjih osam utakmica Rangersi su neporaženi. Sa 40 obrana preuzeo je ulogu Jonathana Quicka iz treće utakmice i frustrirao momčad Kingsa obranivši nemoguće. Kako sreća voli pomaziti pobjednike, niti ovoga puta nije ostala dužna te je u dva ključna navrata zaustavila pak na samoj gol liniji dok ga klizači „Kralja Henrika“ nisu očistili. Nakon ovog susreta momčad Blueshirtsa više neće moći pričati da je sreća razlog potencijalnog poraza.

“Dovoljno dugo sam u ovoj igri da znam da su bogovi hokeja nekada prisutni. Bili su ovdje večeras“, komentirao je trener Rangersa, Alain Vigneault nevjerojatne poteze večeri.

I jedna i druga momčad je ponovno imala jaki i brzi ulazak u prvu trećinu, a kako je ona odmicala domaćini su dodavali sve više fizičkog aspekta svojoj igri te su na njenom kraju imali gotovo duplo veći broj udaraca u tijelo. Samo ta činjenica dovoljno govori koliko su željeli ostaviti sve na ledu. I klasično, kao i u prve dvije utakmice, prvi su se upisali na semafor. U osmoj minuti susreta Benoit Pouliot malo je skrenuo udarac Johna Moora u zraku ravno ispred mreže, taman dovoljno da kompletna obrana Kingsa ostane nemoćna. Do kraja trećine oba vratara su izmjenjivala kvalitetne obrane.

Henrik Lundqvist: “Kada se igra za sve ili ništa, sam sebe moraš izazvati na pravi način. I pojedinačno i kao momčad. Moraš izaći, dati sve od sebe i biti jako fokusiran. Jedna pogreška i sezona je gotova. Nismo željeli vidjeti Stanleyja na našem ledu večeras. Muka mi je od same pomisli na to.“

Početkom druge trećine ista priča, i domaćini i drugi puta dolaze na semafor. Martin St. Louis našao se u pravo vrijeme na lijevoj strani mreže, a udarac Dereka Stepana se odbio od Aleca Martineza i kroz noge Quicka došao njemu ravno na palicu. Nimalo teška zadaća pospremanja paka za igrača njegovog kalibra, dovela je domaćine na toliko poznatih dva gola prednosti nad Kingsima. Mirnoćom kakvu posjeduju rijetke momčadi kada se u velikim utakmicama nađu u gubitku, gosti preuzimaju primat te kao prvi korak dvije i pol minute nakon drugog primljenog gola smanjuju utakmicu na gol zaostatka.

Kapetan Dustin Brown presijeca pak u zoni Rangersa i sam u bijegu vara Lundqvista.

Kingsi pojačavaju i ubrzavaju svoju igru te se pak gotovo ne miče iz zone Rangersa u idućih 30 minuta, no Lundqvist postavlja zid i više niti jedan pak ne prelazi gol liniju. Raspoloženje u svlačionici gostiju očito nije bilo slavljeničko, no, kao niti njihov glavni trener Darryl Sutter, igrači ovaj poraz unatoč svim pokušajima nisu doživjeli kao veliko razočaranje. Drew Doughty priznaje da su do zadnjega trena vjerovali da će sigurno izjednačiti rezultat i najmanje otići u produžetak, a svi su svjesni da ovoga puta nisu bili dovoljno dobri. “Nismo odigrali dovoljno dobro za pobjedu. Radi se o pronalasku naše igre, pronalasku načina da pobijedimo. Moramo se brinuti o sebi. Sada je najvažnije da krenemo iz početka, da se mentalno pripremimo za ono što nas čeka i budemo spremni odigrati punih 60 minuta“, sažeo je strijelac jedinog pogotka Kingsa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH12.06.2014. u 22:39
    Riješit će to Kingsi u idućem susretu.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik12.06.2014. u 14:09
    Dva puta se pak zaustavljao na crti ili pred crtom, baš uzbudljivo :)
    Obrisan korisnik
  • Zdren12.06.2014. u 12:46
    Uf, kolko sreće su Rangersi imali.
    Zdren