Nogomet

Kovač: "Mala Hrvatska ima igrače svjetske razine"

Ivana Strahija • četvrtak, 12.06.2014.
Kovač: "Mala Hrvatska ima igrače svjetske razine"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Još je par sati do otvorenja najveće nogometne smotre, a Hrvati imaju tu privilegiju da budu oni koji će s domaćinima pokrenuti loptu s centra. Izbornik Niko Kovač dobro je raspoložen i uvjeren u sposobnosti svojih izabranika...

Niko Kovač i njegovi izabranici otvorit će Svjetsko prvenstvo večeras u Sao Paolu. Sve je analizirano, sve je dogovoreno i utrenirano, sad preostaje samo - odraditi to sve na ponos hrvatskih navijača.

"Imao sam pola godine za proučavanje Brazila. Pripremili smo svoje igrače i mislim da ćemo znati odgovoriti. Znamo da je Neymar među najboljima na svijetu, znamo što nas čeka, međutim, volio bih naglasiti da Brazil nije samo Neymar, nego ima brojne dobre igrače. Isto tako, naša mala Hrvatska ima odlične igrače svjetske razine. Koliko mi razmišljamo o Brazilu, toliko će Brazil razmišljati o nama, i mislim da je možda izbornik Scolari malo lošije spavao kada je mislio o Hrvatskoj", kaže izbornik Kovač.

Zna on kako protiv Brazila: "Brazil se namučio protiv Srbije te smo i u toj utakmici vidjeli kako se može protiv Brazila. Osim toga, ne znam mnogo momčadi koje žele igrati protiv nas. Mi smo nezgodna momčad i to ćemo pokazati", piše internetska stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Svi koji budu gledali utakmicu večeras trebali bi biti zadovoljni Hrvatskom, naglašava Kovač: "Poput Brazila, i mi volimo imati loptu u nogama. Brazil ne voli trčati za loptom, nastojat ćemo je sakriti ako bude moguće te dolaziti u završnicu. Idemo zabiti gol te čuvati vlastitu mrežu. Od Brazila se očekuju pobjede, ali i lijepa igra, tako da bi mogla rasti nervoza što dulje rezultat bude išao nama u prilog."

Bijele zastave nema, o podcjenjivanju vlastitih sposobnosti nema govora, svi su dobro raspoloženi i spremni za otvorenje, zaključio je izbornik: "Mislim da ćemo biti prepoznatljivi. Maksimalno smo se ozbiljno pripremili, pokušat ćemo sve kako bismo iznenadili, sigurno se nećemo predati do zadnje minute. Ići ćemo zacrtanim putem i uvjeren sam da ova reprezentacija može napraviti povijesni rezultat ako se sve poklopi."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!