Tenis

Ivanović nemilosrdna u Birminghamu, Stosur bez slavlja protiv sunarodnjakinje

Tea Lokas • četvrtak, 12.06.2014.
Ivanović nemilosrdna u Birminghamu, Stosur bez slavlja protiv sunarodnjakinje
Foto: EPA

Dok su Ivanović i Stephens slavile u dvobojima trećeg kola WTA Birminghama, Stosur i Hantuchova nisu se najbolje provele na travnatim terenima Aegon Classic turnira. Stosur je izbačena od strane sunarodnjakinje, dok je Hantuchova posrnula protiv 12 godina starije protivnice...

Kimiko Date-Krumm, 43-godišnja japanska tenisačica, potpuno je nadigrala 31-godišnju sedmu nositeljicu Danielu Hantuchovu u dvoboju za četvrtfinale birminghamskog pripremnog turnira za Wimbledon. Za nešto više od sata, Japanka je osigurala plasman među prvih osam rezultatom 6:4, 6:0 te 18 godina nakon wimbledonskog polufinala pokazala da je još uvijek u formi.

Iznenađenje dana priuštila je Samantha Stosur, koja je poražena od godinu dana mlađe sunarodnjakinje Casey Dellacque rezultatom 2:6, 6:2, 6:2. Dellacqua nikad nije izgubila dvoboj sa Stosur, a ovo joj je treća pobjeda protiv protivnice uspješnije u ostalim statističkim kategorijama osim međusobnih okršaja.

Rutinsku pobjedu upisala je Ana Ivanović, ispustivši tek dva gema protiv Amerikanke Lauren Davis (6:1, 6:1), a u četvrtfinalu će igrati s Čehinjom Koukalovom.

Mlada i perspektivna američka tenisačica Sloane Stephens odigrala je tri seta protiv sunarodnjakinje Riske, no ipak izvukla pobjedu od 7:6, 2:6, 6:1. U nastavku natjecanja čeka je devetopostavljena Kineskinja Zhang.

Posljednji par četvrtfinala sačinjavaju Belgijka Flipkens, koja je svladala Kanađanku Wozniak, i Čehinja Zahlavova Stricova, bolja iz dvoboja s Mađaricom Baboš.

WTA Birmingham (Aegon Classic), treće kolo:
Ivanović (Srbija, 1) - Davis (SAD) 6:1, 6:1
Stephens (SAD, 3) - Riske (SAD, 15) 7:6(4), 2:6, 6:1
Date-Krumm (Japan) - Hantuchova (Slovačka, 7) 6:4, 6:0
Dellacqua (Australija, 16) - Stosur (Australija, 2) 2:6, 6:2, 6:2
Zahlavova Stricova (Češka) - Baboš (Mađarska) 6:2, 0:6, 6:3
Zhang (Kina, 9) - Cetkovska (Češka) 6:0, 7:6(6)
Koukalova (Češka, 6) - Vandeweghe (SAD) 3:6, 7:6(3), 6:4
Flipkens (Belgija, 4) - Wozniak (Kanada, Q) 1:6, 7:5, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!