Nogomet

Rakitić: "Neymar je trebao dobiti crveni karton, no za pet dana nitko neće pitati o tome"

Ivana Strahija • petak, 13.06.2014.
Rakitić: "Neymar je trebao dobiti crveni karton, no za pet dana nitko neće pitati o tome"
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativci slažu se sa svojim izbornikom, suđenje je bilo ispod razine koju zavrjeđuje otvorenje Svjetskog prvenstva. Ivan Rakitić je ukazao i na činjenicu da je Neymar trebao dobiti crveni karton...

Hrvatska se na otvorenju Svjetskog prvenstva nije dobro provela. Poražena je s 3:1 od strane domaćina, za koje je "igrao" i sudac. Izbornik Niko Kovač odmah je po susretu kazao da je suđenje japanskog arbitra bilo sramotno, a s njim se slažu i njegovi izabranici.

Šime Vrsaljko: "Glupo mi je uopće pričati o sucu, ali je li penal bio, mislim da nije bio. Smatram da smo mi svoju zemlju predstavili u lijepom svijetlu. Vrijeme ne možemo vratiti, moramo se sada okrenuti novoj utakmici. S ovakvom igrom ne trebamo strahovati i možemo se nadati drugom krugu."

"Izbornik je uvijek u pravu", kazao je Ivan Rakitić u pokušaju šale, do koje mu u stvari nije bilo. "Želim čestitati Brazilu na pobjedi, svi smo mi veliki sportaši. Šteta što u ovako velikoj noći, u ovakvom srazu dviju dobrih reprezentacija, mi moramo pričati o jednoj osobi. To je šteta."

Svi strani novinari pitali su o suđenju, nikome nije bilo jasno što se dogodilo: "Svi su me pitali isto. Dobro smo radili i ne da smo zaslužili više, nego smo pokazali više od ovog rezultata. Za pet dana nitko više neće pitati o ovome, nego o rezultatu, a to je na strani Brazilaca. To je bolno, nije lako dati sve od sebe i onda tako završiti. Trebamo se sad psihički odmoriti i onda se spremiti za Kamerun."

Naglasio je Rakitić još jednom da je Hrvatska oštećena: "Iako smo mogli neke stvari napraviti bolje, mislim da smo bili jako agresivni. Brazil je jasno imao veći posjed, ali nije imalo nekakvu veliku priliku da nam zabije, da nije bilo tog penala. Neymar je trebao dobiti crveni karton, to nitko nije ni pitao, a sasvim je jasno da se to trebalo dogoditi i da ne bi kod kartona trebalo gledati o kome se radi. Mi smo bili u vodstvu, da smo imali igrača više..."

Samo pet faula protiv Brazila, a 21 protiv Hrvatske, također govori o sudačkom kriteriju: "Meni samo je šteta što sudac nije znao engleski, nismo mogli s njim komunicirati", zaključio je Rakitić.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Skarambež14.06.2014. u 21:11
    Trebali su suditi Mario Yamasaki i Herb Dean, a ne ovaj imbecilni diletant koji je u životu više vidio nogometa na ovoj utakmici nego u cijelom dotadašnjem životu.
    Skarambež
  • cameosis13.06.2014. u 17:13
    lekcija za buducnost, ucite japanski, kao sto sam ga ja ucio -- poslao bih ga u t.p.m. da sam bio tamo.
    cameosis
  • Obrisan korisnik13.06.2014. u 13:43
    Kakva je to pizdarija da sudac koji sudi na SP-u zna samo jedan jezik koji apsolutno nitko ne govori. Komedija, poslati ga doma neki si gleda anime.
    Obrisan korisnik
  • ZoSo13.06.2014. u 13:14
    Ajde stvarno, koji ti je kurac?
    ZoSo
  • Obrisan korisnik13.06.2014. u 11:18
    Sudac koji bi u 20-toj minuti (opravdano!) iskljucio glavnu brazilsku zvijezdu, u otvaranju SP-a u Brazilu, u ternutku kad taj Brazil gubi s 0-1, takav sudac bi morao biti Collina ili netko njegovog kalibra.Ovaj sudac to ocito nije.
    Obrisan korisnik