Nogomet

Suarez se vratio punom treningu, a Forlan će biti spreman za Kostariku

Niko Rukavina • petak, 13.06.2014.
Suarez se vratio punom treningu,  a Forlan će biti spreman za Kostariku
Foto: EPA

Luis Suarez odradio je trening punog kapaciteta, prvi nakon što je 21. svibnja operirao koljeno. Trebao bi biti spreman za dvoboj drugog kola protiv Engleske u Sao Paulu. Diego Forlan oporavio se od želučanih tegoba i po svemu sudeći zaigrat će u sutrašnjoj utakmici protiv Kostarike...

Najbolji igrač Urugvaja, 27-godišnji Luis Suarez, ove sezone zabio je 31 ligaški pogodak za Liverpool. Nakon što je u svibnju sjajni napadač ozlijedio koljeno na treningu, špekuliralo se kako bi mogao propustiti najveće nogometno natjecanje na svijetu. No, oporavak od operacije je prošao izvrsno i čak postoji mogućnost da Suarez sutra zaigra u dvoboju prvog kola skupine D između Urugvaja i Kostarike u Fortalezi. Suarez će sigurno biti spreman za utakmicu Urugvaj – Engleska koja se 19. lipnja igra u Sao Paulu.

Diego Forlan, zlatna lopta Svjetskog prvenstva u JAR-u 2010. na kojem je Urugvaj završio četvrti, također se oporavio od želučanih problema i, ako se Suarez do tada potpuno ne oporavi, trebao bi zaigrati u vrhu napada protiv Kostarike. U paru s „Parižaninom“ Edinsonom Cavanijem.

„Urugvaj je mala država, ali s velikom nogometnom tradicijom. Kroz povijest smo osvojili toliko puno trofeja tako da naši ljudi uvijek očekuju nove naslove. S obzirom na to što se sve dogodilo u posljednje četiri godine (15. naslov Copa Americe 2011. i četvrto mjesto na SP-u 2010. u JAR-u, op.a.), očekivanja su velika. Urugvajci očekuju da budemo bolji nego na zadnjem World Cupu.“, kazao je 35-godišnji centarfor u intervjuu za The Guardian.

Prema mnogim stručnjacima, Urugvaj je „dark horse“ Prvenstva u Brazilu. No, za početak će u „skupini smrti“ trebati biti bolji od barem jedne od snažnih europskih reprezentacija, Italije i Engleske. Kostarika je apsolutni autsajder skupine.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!