Nogomet

Nizozemci priznali da nisu očekivali ovako visoku pobjedu

Martina Oštrić • subota, 14.06.2014.
Nizozemci priznali da nisu očekivali ovako visoku pobjedu
Foto: EPA

Nizozemskoj reprezentaciji bilo je dovoljno jedno poluvrijeme da nadigra Svjetske prvake i već im u prvom kolu Svjetskog prvenstva pokaže kako im obrana naslova neće biti nimalo lagan posao. Premda je cijela momčad odigrala odličnu utakmicu, imena Robina van Persieja i Arjena Robbena iskaču...

Robin van Persie prvi je gol dao krajem prvog dijela čime je anulirao penal Xabija Alonsa. Drugih 45 minuta tada je moglo krenuti od nule. "Posljednjih nekoliko tjedana trenirali smo zbog ovog, no ovo je ipak bilo malo neočekivano", kazao je igrač Manchester Uniteda dodavši kako je prvi gol došao u najbolje vrijeme. "Drugim golom smo već razdrmali Španjolce". Objasnio je i kako je utakmica išla točno onim smjerom kako su treneri zamislili.

"Bilo je za očekivati kako ćemo nakon drugog ili trećeg gola stati, no mi se nismo zaustavili već smo igrali i dalje, želeći još". Dodao je i kako su odigrali fantastičnih 90 minuta. "Cijelo smo se vrijeme držali dogovora, i u niti jednom trenutku nismo popustili".

Nizozemski izbornik i budući van Persiejev trener u Manchesteru, Louis van Gaal bio je iskren i rekao kako nije očekivao ovako veliku pobjedu. "Nakon penala, mislio sam kako će Španjolci dobiti ovu utakmicu".

Van Gaal je objasnio veliku važnost upravo van Persiejevog prvog gola krajem prvog dijela. "Da nije bilo tog pogotka, napravili bismo taktičku izmjenu na poluvremenu i vratili se na 4-3-3 formaciju. Igrali smo ovom formacijom jer smo mislili da nismo dovoljno dobri da igramo sa Španjolskom u našem 4-3-3 sustavu". Dodao je i kako sad moraju pobijediti Australiju kako bi se ova pobjeda računala.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2014. u 11:51
    RVP je kralj, kako volim ove njegove golove, čovik ima stila i gotovo
    Obrisan korisnik
  • renimus14.06.2014. u 07:11
    svaka cast nizozemska! jedna stvar bode oci u ovoj fantasticnoj pobjedi, a to je robbenova sebicnost. frajer je tako gladan paznje i velicanja da je odvratno za gledati. glatko su jos dva gola mogla pasti da je htio dodati. strasan igras al mi se povraca svaki put kad ga vidim.
    renimus