Nogomet

Jelavić: "Utakmica protiv Kameruna je nama finale"

Ivana Strahija • subota, 14.06.2014.
Jelavić: "Utakmica protiv Kameruna je nama finale"
Foto: EPA

Iako su izabranici Nike Kovača dobili slobodan dan, mediji traže svoje, te je pred njih izašao Nikica Jelavić, koji smatra da su njegovi suigrači kvalitetniji od Kamerunaca i da se samo treba dobro pripremiti...

Po prvi puta otkako su stigli u Brazil, Hrvati su imali slobodni dan, a Nikica Jelavić kaže: "Dobro nam je došao slobodan dan i malo duže spavanje, maksimalno ćemo se oporaviti. Ovo nam je prvi dan odmora, to je sjajna priprema za Kamerun."

Još je uvijek u mislima Brazil, priznaje: "Svi znamo što se dogodilo, glupo je pričati više o suđenju. Izgubili smo, imali smo šanse koje nismo iskoristili, način na kojeg smo izgubili jest nedopustiv za otvaranje Svjetskog prvenstva, ali to sve treba zaboraviti."

Kod gola koji je pripisan Hrvatskoj malo je nedostajalo da strijelac bude upravo Jelavić, ali: "Iskreno, promašio sam tu loptu, Marcelo me ispravio", priznaje Jelavić.

Kod Brazila najviše je pažnje izazvao Neymar, koji je zabio dva gola, no isto tako napravio prekršaj nad Modrićem za kojeg je kažnjen tek žutim kartonom. "Neymar je klasa za sebe, nevjerojatni talent. No, da je bio isključen u prvom dijelu, dobio bi sigurno još utakmicu kazne", kaže Jelavić.

Mandžukić se vraća, ima li možda mjesta za obojicu? "Sve je u službi momčadi, uopće ne razmišljam o tome. On je bio suspendiran, ja sam ga zamijenio, imao sam i obrambenih zadataka. Ne vjerujem da bi Brazil zabio gol da nije bilo penala. Sad ćemo biti jači za Mandžukića, to je odlično."

O Brazilu je bilo i previše govora, kaže Jelavić, a od povijesti se ne živi. Treba krenuti dalje i gledati prema naprijed. "Svjesni smo da moramo ostaviti Brazil što prije iza sebe, ta utakmica je završila kako jeste, no sada se moramo koncentrirati na Kamerun. Imamo dosta vremena da se pripremimo i analiziramo protivnika. Mislim da smo kvalitetnija momčad, a ta će nam utakmica biti finale."

I dok je Brazil svima dobro poznat, protiv Kameruna će trebati dosta toga naučiti u pripremi utakmice: "Ne znamo mnogo o Kamerunu, morat ćemo se dobro pripremiti. Ima dosta prostora za napraviti nered u njihovim linijama, pogledao sam malo snimku susreta s Meksikom."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2014. u 19:45
    Mandzukic je bolji ali nije ni Nikica los
    Obrisan korisnik
  • sportoz14.06.2014. u 18:53
    Dragi moj Nikice, tvoje je finale trebalo biti još protiv Malija u Osijeku...
    sportoz
  • Obrisan korisnik14.06.2014. u 18:51
    ti si već imao svoje finale osim ako ti kovac opet bude dao da igras ako da onda je on potpuno retardiran i btw iako nas je sudac rascjepao mi smo imali jako puno individualnih pogresaka i nepovezanosti u igri; onako kako je jucer nizozemska demolirala spanjolsku - to znaci odigrat odlicnu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik