Nogomet

Suarez spreman, mogao bi na teren protiv Engleske

Ante Zovko • nedjelja, 15.06.2014.
Suarez spreman, mogao bi na teren protiv Engleske
Foto: EPA

Urugvajski izbornik Oscar Tabarez otkrio je da će razmisliti o uvrštavanju Luisa Suareza u sastav za utakmicu s Engleskom nakon što je prošao test spremnosti.

Urugvaj je doživio težak poraz od Kostarike, 1:3, u prvom kolu skupine C, dok je Engleska izgubila od Italije 1:2. Za dvije ranjene momčadi tako je ovo dvoboj od iznimne važnosti.

Najbolji igrač aktualnog južnoameričkog prvaka, Luis Suarez, cijeli je susret s Kostarikom odgledao s klupe jer Tabarez nije htio riskirati s njim nakon operacije koljena koju je Liverpoolov napadač imao 22. svibnja.

Situacija je poslije šoka u subotu postala alarmantna za Urugvaj i Suarez će u četvrtak vjerojatno na teren, potvrdio je Tabarez:

"Više nije ozlijeđen. Prošao je sve faze programa oporavka i trenirao s momčadi. Imamo još četiri dana do utakmice s Engleskom i ako dokaže da je u dobroj formi, razmislit ćemo o mogućnosti njegova nastupa. Suarez je za nas ključni igrač i svatko u nogometnom svijetu to zna."

Suarezovo mjesto u ekipi je u prvoj utakmici zauzeo Diego Forlan, koji kaže da gubitkom tri boda nije sve izgubljeno i da se momčad može plasirati u osminu finala iako joj slijede ogledi s dvije momčadi koje su joj uoči prvenstva bile označene kao mnogo veći zalogaji od Kostarike.

"Bili smo i prije u ovakvoj situaciji i nema razloga da ne uspijemo. Ovo je nogomet i sve je moguće. Ali ovo nije gotovo, definitivno nije", izjavio je Forlan za urugvajski list Ovacion.

Drugu utakmicu Urugvaja propustit će Maxi Pereira, koji je zaradio prvi crveni karton na ovom prvenstvu.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSP 2014.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!