Tenis

Operacija opet udaljava Tommyja Haasa od terena

Ante Zovko • ponedjeljak, 16.06.2014.
Operacija opet udaljava Tommyja Haasa od terena
Foto: EPA

Trenutačno najstariji igrač u Top 100 na ATP listi, Nijemac Tommy Haas, objavio je da će propustiti ostatak sezone zbog operacije na desnom ramenu.

Dvostruki dobitnik nagrade za povratnika godine imat će operaciju u New Yorku u utorak. Zbog ozljede je nedavno predao meč prvog kola Roland Garrosa, a kasnije je otkazao nastup u Halleu.

Haas, 20. igrač svijeta, 2004. je prvi put primio spomenutu nagradu nakon što se vratio u sjajnoj formi poslije ozljede na istom ramenu. Osvojio je Houston i Los Angeles te došao do četvrtfinala US Opena.

Priznanje mu je ponovno uručeno 2012. Prije toga je imao operacije na desnom bedru i desnom laktu. Pao je za 180 pozicija, a onda se vratio s titulama u Halleu i finalima Hamburga i Washingtona.

Haas očekuje da će biti potrebna tri ili četiri mjeseca kako bi se mogao služiti desnom rukom. Do tada ima plan kako ostati u fizičkoj formi - koristit će se lijevom rukom. Povratak na terene očekuje za oko osam mjeseci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2014. u 15:20
    Bas steta-jedan od zadnjih klasicnih spanera koje je uvijek uzitak gledat na terenu! Nadam se da ce imat snage za jos jedan povratak i da cemo imat prilike jos malo uzivat u njegovom magicnom bekendu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2014. u 17:16
    Kad se pogleda sveukupno zadnjih 15 godina svjetskog tenisa među 5 najboljih tenisača sigurno. Šteta što mora na operaciju, puno puta se ozljeđivao i svaki put se vratio u vrh, nadam se da će imati snage i volje za još jedan povratak. Ali realno, 8 mjeseci je strašno puno i bojim se da će on sam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik