Nogomet

Bernard: "Najvažnije je pobijediti, a drugo najvažnije ne izgubiti"

Ante Zovko • srijeda, 18.06.2014.
Bernard: "Najvažnije je pobijediti, a drugo najvažnije ne izgubiti"
Foto: EPA

Brazilski reprezentativci odali su priznanje meksičkim kolegama na sjajnoj partiji u susretu drugog kola skupine A u kojem nisu bili viđeni pogoci. Napadač Bernard kaže da je remi s Meksikom krivi korak, ali ne i koban.

Meksiko se već nekoliko puta pokazao kao neugodan protivnik Brazilu. Na prošlogodišnjem Kupu konfederacija Jo je zabio u sudačkoj nadoknadi za 2:0 za pobjedu izborenu uz dosta muke.

Meksiko je i u Londonu 2012. u finalu Olimpijskih igara pobjedom 2:1 spriječio Brazil da osvoji svoje prvo olimpijsko zlato u sportu koji smatraju nacionalnim.

Još jedan udarac Meksikanci su zadali na Svjetskom prvenstvu odigravši 0:0, čime su zakomplicirali situaciju u skupini A u kojoj Hrvatska i Kamerun svoj dvoboj drugog kola igraju večeras.

Napadač Fred našao se na meti kritika zbog neefikasnosti u drugoj utakmici. U 68. minuti zamijenio ga je Jo. Fluminenseov napadač tvrdi da ga Meksiko nije iznenadio:

"Očekivali smo poteškoće. Na Kupu nonfederacija smo ih pobijedili kasnim pogotkom u otvorenoj utakmici. Današnji susret bio je otvoreniji, a gol nije stigao. Moramo čestitati njihovu vrataru koji je izveo četiri čuda. Mi ćemo unijeti promjene u našoj igri i početi opet zabijati", izjavio je za O Globo.

U pokušaju da slomi meksički otpor, brazilski strateg Luiz Felipe Scolari u drugom je poluvremenu uveo Bernarda koji kaže da je u domaćoj momčadi nedostajalo mirnoće u dodavanjima i realizaciji. Čestitao je Meksiku i dodao:

"U svlačionici smo podcrtali da je najvažnije pobijediti, a drugo najvažnije ne izgubiti. Ušli smo u utakmicu znajući da remi ne bi bio loš rezultat."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2014. u 16:38
    T.Silva izjavio da je ono bio penal na Marcelu.
    Obrisan korisnik
  • sportoz18.06.2014. u 14:48
    Oko toga što je logičnije se ne mogu složiti ni FIFA i UEFA, jer se po jednima prvo gleda gol razlika, a po drugima međusobni susret. Ja sam osobno uvijek za pravilo gol razlike jer je jednostavno pravednije. Traži da i protiv jakog i protiv slabog protivnika igraš do kraja i ostavlja ti više... [više na forumu]
    sportoz
  • Obrisan korisnik18.06.2014. u 14:22
    nije mi samo jasno, u clanku pise da su meksikanci remijem zakomplicirali stvari, a meni se cini da su pojednostavili. mi njih moramo dobit i izvuc remi ili bolje protiv kameruna i prosli smo i to je to. u svakoj drugoj kombinaciji ne idemo dalje, a ne postoje varijante di ce kamerun dobit brazil... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2014. u 13:51
    Ovo je dokaz da je danasnji Brazil pun pacijenata
    Obrisan korisnik
  • madmax1718.06.2014. u 12:06
    Koji lik, hvala mu što citira Grunfa.
    madmax17