Tenis

Konjuh preokretom do posljednjeg kola kvalifikacija Wimbledona

Ante Zovko • srijeda, 18.06.2014.
Konjuh preokretom do posljednjeg kola kvalifikacija Wimbledona
Foto: EPA

Jedan korak dijeli Anu Konjuh od plasmana u glavni ždrijeb Wimbledona. Nakon što je protiv Njemice Laure Siegemund izgubila prvi set propustivši pet set-lopti, mlada Dubrovčanka zadržala je mirnoću i preokrenula meč u svoju korist.

Sa 6:7(6), 6:4, 6:1 Ana Konjuh je poslije dva sata i dvije minute slomila otpor 26-godišnje Njemice koja je za 11 pozicija bolja od nje na WTA listi (177. - 188.).

Obje su igračice u prvom kolu imale dosta lagan posao. Konjuh je za manje od 45 minuta prošla Španjolku Cabeza-Candelu, a Siegemund je dosta jednostavno svladala Slovenku Majerič.

Njihov prvi međusobni dvoboj ponudio je mnogo drame i preokreta, pogotovo u prvom setu u kojem je Hrvatica izgubila osvojeni break, a u 13. igri četiri puta izgubila servis i ispustila pet set-lopti.

Drugi set prošao je bez prilika za oduzimanje servisa sve do posljednjeg gema, kad je Konjuh kapitalizirala prvu šansu. U istom je stilu nastavila u trećem setu. Na svojem je servisu bila sigurna, a breaknula je u drugom i šestom gemu. Servirajući za set, spasila je jednu break-šansu.

Njemici je nastup u Wimbledonu bilo prvo ovogodišnje iskustvo na travi. Konjuh je prije Londona nastupila na Challengeru u Nottinghamu, gdje je ispala u prvom kolu.

Stephanie Vogt iz Lihtenštajna, protivnica Konjuh u trećem, posljednjem kolu, također je izgubila u prvom kolu Nottinghama. Trenutačno drži 159. mjesto na WTA listi. U drugom je kolu u dva tie-breaka pobijedila Francuskinju Johansson.

Wimbledon, kvalifikacije, 2. kolo:
Konjuh (Hrvatska) - Siegemund (Njemačka) 6:7(6), 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2014. u 20:16
    Bravo Ana!Mozes ti to..Ajmo
    Obrisan korisnik
  • teniosac18.06.2014. u 20:12
    prošla bude,a onda ju nek samo ždrijeb pomazi..
    teniosac
  • Obrisan korisnik18.06.2014. u 15:41
    Svaka joj cast kako je odreagirala nakon propustenih 6-1 u TB 1seta,Ane ima pobjednicki mentalitet to je sigurno i ocekuje ju velika karijera
    Obrisan korisnik
  • Josippo18.06.2014. u 14:57
    BRAVO Ane! Sad jos Vogt pobjedi kao sto su to Mrdeza i Vrljic vec uradile nedavno. Sigurno mozes i ti kad mogu one. I eto lipih bodova i para koje na pocetku karijere sigurno pomazu.
    Josippo