Nogomet

Ghoochannejhad: "Nama je sada Argentina najvažniji protivnik, nema preskakanja stepenica"

Branimir Korać • četvrtak, 19.06.2014.
Ghoochannejhad: "Nama je sada Argentina najvažniji protivnik, nema preskakanja stepenica"
Foto: EPA

26-godišnji iranski napadač Reza Ghoochannejhad uopće ne želi razmišljati o predaji protiv Argentine. Iako će Iran u tu utakmicu ući kao autsajder, neće se odmah predati već će pokušati izboriti što bolji rezultat...

Nakon remija protiv Nigerije, Iranu su ostala dva teška susreta protiv Argentine i Bosne i Hercegovine. U susretu s Nigerijom Iranci su pokazali visoku dozu borbenosti i na kraju su zasluženo uzeli bod protiv fizički moćnijeg protivnika.

"Bio je to težak meč. Znali smo da su fizički vrlo jaki, ali to nas nije spriječilo da pružimo dobar otpor. Konstantno smo ih pritiskali i taktički smo im uništili igru", tvrdi Reza Ghoochannejhad.

Ovaj remi podignuo je ambicije Iranaca koji smatraju da mogu do osmine finala preko Argentine i(li) Bosne i Hercegovine.

"Bod nam je dao veliko samopouzdanje i momčad mentalno nije bila nikad jača. Ispustili smo dva boda, ali smo napravili sve što smo taktički dogovorili. Fizički i psihički smo spremni za Argentinu i nadam se da ću im postići pogodak."

Sav pritisak bit će na Argentini i Ghoochannejhad smatra kako Iran to može iskoristiti.

"Moramo uživati u utakmici i slijediti trenerove upute. Mi u ovom susretu nemamo apsolutno ništa za izgubiti. Za razliku od nas, Argentina je među glavnim favoritima za naslov prvaka, sav pritisak bit će na njezinim leđima, a mi trebamo pružiti otpor kakav smo pružili i Nigeriji."

Bez obzira na status favorita Argentinaca, Ghoochannejhad se ne predaje unaprijed i ne smatra kako je poraz već upisan.

"Ovo je Svjetsko prvenstvo i tako se ne pristupa utakmicama. U ovom trenutku nama ja Argentina najvažniji protivnik, nema preskakanja, moramo pokušati već u ovom susretu izvući što bolji rezultat", dodao je za službenu Fifinu stranicu.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2014. u 19:11
    reza tko?
    Obrisan korisnik