Nogomet

Suarez: "Žao mi je Gerrarda, on je najbolji igrač s kojim sam igrao"

Branimir Korać • petak, 20.06.2014.
Suarez: "Žao mi je Gerrarda, on je najbolji igrač s kojim sam igrao"
Foto: EPA

Engleski krvnik Luis Suarez postigao je dva pogotka i stavio Englesku u tešku poziciju uoči posljednjeg kola. Kod drugog pogotka sukrivac je bio njegov klupski kapetan Steven Gerrard kojeg je Suarez nakon posljednjeg zvižduka mogao samo tješiti...

Luis Suarez briljirao je ove sezone u dresu Liverpoola, no na kraju sezone ozlijedio se i nastup na Svjetskom prvenstvu bio je pod velikim upitnikom.

Ipak nakon operacije i intenzivne rehabilitacije, uspio se vratiti taman za dvoboj protiv Engleske i pokazao da s "pola noge" može srušiti svakoga. Sjajni Urugvajac bio je u središtu pozornosti otočkih medija uoči utakmice, izvlačile su se one loše stvari, navodno rasističko vrijeđanje Evre i nasrtaj na Ivanović, a on je dao odgovor na svoj način.

"Prije utakmice mnogi ljudi u Engleskoj su se smijali mojem ponašanju u posljednjih nekoliko godina. Ovo je sada moje vrijeme, volio bih vidjeti što sada misle", govorio je Suarez nakon susreta.

Kod oba gola obrana Engleske mogla je reagirati bolje, a urugvajski napadač takve prilike ne propušta. Prvo je Phil Jagielka ostao kratak u skoku, a zatim je pogriješio Steven Gerrard koji je loše zahvatio loptu glavom kod drugog gola i tako bacio Suareza u priliku.

"Ovo su teški trenuci za Stevena, ne volim kada ovako pati. Rekao sam mu da nastavi, zaboravi utakmicu i da je jedan od najboljih. On je najbolji igrač s kojim sam imao priliku igrati", dodao je Suarez.

"Morao sam zadržati mirnoću kod drugog gola. Ostao sam hladan kada sam je dobio, samo sam je opalio iz sve snage i pomislio na sve one koji su me podržavali. Moram zahvaliti supruzi i svojoj dječici, fizioterapeutu Walteru Ferreiri i suigračima", završio je Suarez.

Iako je utakmicu napustio šepajući, Suarez će imati dovoljno vremena za oporavak do dvoboja s Italijom u posljednjem kolu skupine, a izlazak je bio kao mjera opreza zbog napora na koji nije bio u potpunosti spreman.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.06.2014. u 11:27
    Da je Suarez igrao prvu tekmu bila bi petarda u mrezi kostarikanaca
    Obrisan korisnik
  • ManchaVerde20.06.2014. u 10:51
    Meni je jedino zao sto Englezi jos imaju teoretske sanse, da je Urugvaj ovako igrao prvu, vec bi se pakirali...
    ManchaVerde
  • Obrisan korisnik20.06.2014. u 10:03
    Meni nije jasno kakva je to pogreška Gerrarda, pa čovjek je skočio i okrznula ga je lopta, nije imao namjeru vraćanja obrani pa je pogriješio il slično. Uglavnom bravo za Suareza, a bravo i za Kostariku jer su učinili ovu grupu jako zanimljivom :)
    Obrisan korisnik