Nogomet

Miguel Herrera: "Ne mislimo o remiju, protiv Hrvata idemo na pobjedu"

Ivana Strahija • subota, 21.06.2014.
Miguel Herrera: "Ne mislimo o remiju, protiv Hrvata idemo na pobjedu"
Foto: EPA

Meksiko se priprema za susret protiv Hrvatske, no u boljoj je poziciji no Hrvati, pošto iza sebe ima pobjedu i remi, ali i netaknutu mrežu.

Miguel Herrera, izbornik meksičke reprezentacije, svoju ekipu sprema za susret s Hrvatima u ponedjeljak. "Momčad je dobro, radimo na regeneraciji. Zbog vremenskih prilika, igrači se 'troše' više no što je to normalno, pa smo se posebno posvetili oporavku. Na sreću, svi su dobro."

Neki su kritizirali Herreru jer je svojim igračima dao slobodno poslijepodne, koje su neki proveli igrajući nogomet na plaži, na pijesku: "Mislim da zaslužuju malo odmora nakon sjajne utakmice. Odmor je bio pun pogodak, svi su se vratili osvježeni i spremni."

Iako su pogledali susret Hrvatske i Kameruna, Meksikanci smatraju da to nije realni pokazatelj onog što Hrvatska može i kako Hrvatska igra: "S obzirom na to da su Kamerunci imali teških problema s odnosnima u svojoj momčadi i da su ostali s igračem manje, ne može nam to pokazati kakva je u stvari Hrvatska", komentirao je Herrera.

No, o Hrvatskoj Meksikanac zna ponešto: "Brzi su, dobro centriraju, a očito je Mario Mandžukić veliki dobitak. Spremni su iskoristiti svaku pogrešku, krivo dodanu ili odbijenu loptu, na to ćemo morati paziti."

Također, Meksikanci su naravno svjesni igrača koji nose hrvatski dres: "Vidimo kvalitetu koju hrvatski izbornik ima na raspolaganju, dosta smo o tome pričali. To se vidjelo i u utakmici protiv Brazila, a sada posebno kad su se igrači vratili."

Koliko je lakše Meksiku, kojem je i bod dovoljan za prolaz, za razliku od Hrvatske, koja traži pobjedu? "Nama je najvažniji bod kojeg smo osvojili protiv Brazila. To nam daje prednost, no ne mislimo o remiju nego idemo po pobjedu. Kad se previše kalkulira, obično se izgubi", kazao je Herrera. "Ideja je svakako ići po pobjedu, no nećemo srljati u napadu. Hrvati će nam ostaviti prostora, jer oni moraju loviti tri boda, a mi to moramo znati iskoristiti."

Meksiko je svoje dane slave na svjetskim smotrama zadnji puta imao u drugoj polovici osamdesetih, kad su se plasirali u četvrtfinale, te od tada love ponovno te visine: "Mi želimo ispisati novu povijest meksičkog nogometa, a kad pođemo skupinu, bit će nam svejedno tko će biti s druge strane, Nizozemska ili Čile. Oba su jaki protivnici, ne pada nam na pamet da biramo."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2014. u 09:25
    A šta će drugo izjaviti, da će složiti bunker, ali da nas ne mogu proći, da sigurno... Bit će teška utakmica pa neka bolji pobjedi.
    Obrisan korisnik
  • iadera22.06.2014. u 07:32
    Bahati ste i zato ćete ispasti.
    iadera