Tenis

Odličan početak Wimbledona, Ana Konjuh bolja od Marine Erakovic

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.06.2014.
Odličan početak Wimbledona, Ana Konjuh bolja od Marine Erakovic
Foto: EPA

Prvi hrvatski nastup u glavnom ždrijebu ovogodišnjeg izdanja Wimbledona prošao je odlično. Ana Konjuh igrala je protiv Novozelanđanke Marine Erakovic i upisala pobjedu u tri seta...

Nakon odličnog nastupa u kvalifikacijama, Ana Konjuh nastavila je u istom ritmu i u glavnom ždrijebu Wimbledona. Prva protivnica bila je Marina Erakovic koja u Wimbledonu nikada nije ispala u prvom kolu.

No, za sve postoji prvi put pa ju je tako iz turnira ispratila mlada Dubrovkinja u tri seta za sat i 40 minuta igre. Ovo je za Konjuh jedna od najvećih pobjeda u dosadašnjem dijelu karijere, eliminirala je 68. igračicu svijeta i plasirala se u drugo kolo.

Erakovic ove sezone nije briljirala na travi, odigrala je dva turnira i u oba ispala već u prvom kolu, a Konjuh ju je ispratila i iz ždrijeba onog najvećeg.

Počelo je odlično za Anu koja je rano stigla do breaka u prvom setu i održavala ga do 3:2. Tu je izgubila svoje servis, ali je odmah uzvratila i do kraja seta ispustila je tek jedan gem.

U drugom setu Erakovic je bila bolja, oduzela je Konjuh dva puta servis sredinom seta i dok je kod prvog oduzetog servisa Ana dobro reagirala i uzvratila istom mjerom, nakon što je izgubila i drugi, nije se uspjela vratiti.

Međutim zato je u trećem setu apsolutno dominirala, osvojila svih šest gemova i ispratila Erakovic iz turnira.

Ana je bila agresivnija, osvojila je više poena, imala dvostruko više winnera (33:16) i izborila po prvi put u karijeri plasman u drugo kolo nekog Grand Slam turnira.

Tamo će igrati protiv Belgijke Yanine Wickmayer koja je iznenadila Samanthu Stosur. Protiv Wickmayer se može igrati i Konjuh niti u tom susretu nije bez šanse. Belgijka igra u vrlo promjenjivoj formi i vjerojatno niti sama ne zna kakvo će lice pokazati u ovom susretu.

Wimbledon, tenisačice, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, Q) - Marina Erakovic (Novi Zeland) 6:3, 4:6, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 16:58
    http://www.tennis4wta.com/Siralama/s1_50.html ovdje imate liveranking cura : )
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 16:33
    Branila je naslov iz francuske zato je manji napredak,ako prode belgijku tada ide na 135 mjesto
    Obrisan korisnik
  • raz_bojnik23.06.2014. u 16:18
    A francuski challenger koji je igrala prosle godine i koji se briše? Ranking s 16 je inače nebitan, važna je izgradnja teniske igre i osobe. Sva sreća da joj players party nije prioritet...
    raz_bojnik
  • @len23.06.2014. u 16:03
    bravo Anamislim da je osvojila 110 bodova, a to znači ~ 140 mjesto
    @len
  • teniosac23.06.2014. u 15:56
    posložilo joj se,mislim da prolazi i Wickmayer..
    teniosac