Košarka

Šarić "potpisuje ugovor" s Anadolu Efesom

Ante Zovko • ponedjeljak, 23.06.2014.
Šarić "potpisuje ugovor" s Anadolu Efesom
Foto: Kristijan Komarica

Prema pisanju ESPN-a, Dario Šarić ostat će još nekoliko sezona u Europi iako se prijavio na ovogodišnji NBA draft, gdje bi mogao biti visoko na popisu izbora.

Šarić, najkorisniji igrač prošle sezone ABA lige, koju je osvojio s Cibonom, dogovorio je potpisivanje dvogodišnjeg ugovora s turskim velikanom Anadolu Efesom, navodi ESPN pozivajući se na izvor blizak hrvatskom reprezentativcu.

Dogovor s Efesom spriječio bi Šarića na barem dvije godine da zaigra u NBA-u prema istom izvoru. Dakle, Šarić bi potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produženja na treću. To bi se moglo odraziti na draftu koji se u četvrtak održava u Brooklynu.

Naime, čini se da su za Šarića bili zainteresirani Philadelphia, Denver i Orlando, koji drže 10., 11. i 12. izbor. Ako Efes potvrdi potpisivanje ugovora sa Šarićem, teško je da će te momčadi iskoristiti tako visok pick na igrača koji još neko vrijeme neće biti u njihovim redovima.

Efes će u novoj sezoni voditi srbijanski stručnjak Dušan Ivković, a klub je u posljednje vrijeme u ofenzivi na tržištu. Doveo je Stratosa Perperogloua iz Olympiakosa te Stephanea Lasmea iz Panathinaikosa.

U rosteru turske momčadi već su dva Hrvata, Zoran Planinić i Stanko Barać.

Dovede li Šarića, koji je u prošloj sezoni ABA lige upisivao 19,3 poena i 9,3 skokova po utakmici, Efes bi se prometnuo u jednog od favorita i u Turskoj i u Euroligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 15:43
    Kud baš u EFES... pa taj klub je primjer kako ogromni budžet pretvoriti u nikakav rezultat. i još će gledati kako Perperoglu igra. I taj Ivković nije baš neki simpatičan tip. Nekako mi izgleda da baš ne voli lijepu našu. Možda grešim... Ali dobro. Igrati će Euroligu i uzeti dobre novce.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 13:10
    sada izlazi jer ima jako dobru sezonu iza sebe i dobre prognoze, mozda i neke garancije.. koristi trenutnu situaciju koja je dosta dobra za njega, nikad ne mozes znati kako ce se snaci u jačoj konkurenciji, jedna losija sezona(privikavanja na jaču sredinu) mu moze jako sniziti poziciju na draftu..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 09:49
    nije mi toliko nevjerojatan potez da ostaje u Europi sljedeće 2 sezone ali mi nisu jasne 2 stvari: zašto uopće onda izlazi sad na draft i druga stvar zašto Efes?! nema bolje pripreme za NBA od igranja u NBA pa makar i proveo prvu godinu na kraju klupe, on će doć preko bare s 22/23 godine i morat će... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 19:40
    Neeeeeeeeeeeee!!! Budalo!!! Zasto slusas onog svog glupog oca. Top 15 pickovi u NBA dobiju vise nego dobru minutazu, a i moze ucit od najboljih kosarkasa i trenera, ali neeeeeeeeeeeeee. On će ic u Efes jer ce se bolje pripremit za NBA. Molim? Ako dode u NBA kasnije ne da nece bit spreman jer ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2014. u 19:09
    @Thiago - Tradicionalna jaka fransiza? Losiji ciklusi? Evo ajmo uzet Boston za primjer - tri dobre sezone od 88/89 do sad. znaci 25 godina tri dobre sezone i to samo zato sta se poklopilo da su imali pickove za trejdat za KG-a i Ray-a. ha jbt kroz tih 20godina sta su bili truba i ekipa za... [više na forumu]
    Obrisan korisnik