Nogomet

Hrvatski reprezentativci složni: "Ovo je neuspjeh"

Branimir Korać • utorak, 24.06.2014.
Hrvatski reprezentativci složni: "Ovo je neuspjeh"
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativci redom su nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva govorili kako nastup u Brazilu ne smatraju uspješnim. Meksiko ih je potpuno nadigrao i zaslužio prolaz u osminu finala...

Dobar dojam s otvaranja protiv Brazila, visoka pobjeda protiv Kameruna i onda potpuno pokvaren dojam u susretu s Meksikom. Hrvatska nikada u povijesti nije uspjela slaviti u posljednjoj utakmici u skupini na SP-u, tako je bilo i u Brazilu.

"Odigrali smo ispod očekivanja i žao mi je što je završilo ovako ružno. Nakon tog prekida i njihovog gola utakmica se potpuno okrenula i bilo je teško vratiti se. Krenuli smo potpuno otvoreno, oni su iskoristili taj prostor i svladali nas. Ovo je definitivno neuspjeh", govorio je Vedran Ćorluka koji je bio odličan do prvog pogotka kada ga je nadskočio Rafael Marquez.

Mario Mandžukić bio je potpuno odsječen u napadu i rijetko je dobio loptu.

"Jako smo razočarani, svi smo krivi kao momčad. Kao što zajedno pobjeđujemo, zajedno i gubimo, jako mi je teško. Meksiko je dobar, zabijao nam je iz prekida i žao mi je što nismo uspjeli napraviti nešto više."

Jednu od najlošijih utakmica u dresu reprezentacije odradio je Luka Modrić kojeg su Meksikanci konstantno pritiskali i tjerali ga iz pogreške u pogrešku.

"Očekivali smo da možemo proći dalje i da imamo kvalitetu za to, ali na žalost nismo uspjeli. Moramo priznati da je Meksiko bio bolji, izdržali smo do tog prvog gola, no on je bio prevelik udarac poslije kojeg se nismo uspjeli oporaviti. Nakon toga igrali su samo Meksikanci. Treba vidjeti gdje smo griješili, imali smo momčad za prolaz dalje i zato je ovo za mene neuspjeh. Ne brinem se za budućnost reprezentacije, puno je tu odličnih mladih igrača, iz ovoga moramo nešto naučiti", tvrdi Modrić.

Pohvale Meksikancima dao je i Ivica Olić koji je možda odigrao svoju posljednju utakmicu u reprezentativnom dresu.

"70 minuta je utakmica bila izjednačena, a onda smo se raspali i u tri minute izgubili cijelu utakmicu. Ne možemo žaliti za nekim prilikama jer ih nismo niti imali, nisu nam ostavljali dovoljno prostora. Meksiko je potpuno zasluženo slavio. Ostajem li u reprezentaciji? Prvo ću se odmoriti pa ćemo onda vidjeti što i kako dalje."

Stipe Pletikosa također je među onima koji su već veterani u reprezentativnom dresu i također je isticao neuspjeh.

"Preuzimam odgovornost na sebe jer u nekim važnim trenucima nisam uspio spasiti momčad od pogotka. Šteta zbog gubitka koncentracije, jako mi je žao što idemo kući. Kada smo dolazili u Brazil, cilj je bio prolazak skupine i normalno da je ovo onda neuspjeh."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava24.06.2014. u 20:53
    ....Plete bio i ostao...ljudina... ...treba biti jak i priznati.......
    Torca-Dubrava
  • johnny00824.06.2014. u 20:45
    mene je kovac razocarao cak vise nedostatkom samokriticnosti poslije poraza nego losom igrom...
    johnny008
  • Obrisan korisnik24.06.2014. u 19:52
    Čorluka je rekao prije tekme -mali ali opasni. Eto, mali mu je zabio, usput popravio frizuru za drugu reklamu. Jučer sjedim u bircu i kazem : Nećemo pobijediti ako netko od braniča ne povuče prema naprijed. Ono što je radio Bilić, Thuram, Pepe i u našoj repki jedini Vida. Ovo je samo jedan segment... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10824.06.2014. u 19:52
    dečki da Vam uzmem malo ogorčenost: sa nama idu doma svjetski prvaci i dva bivša.
    narada108
  • Seattle24.06.2014. u 18:31
    Koliko je Mexicki trener imo repku? Isto toliko vremena. Nisam za smjenu Kovaca ali budimo realni. U stvari, puca mi sve ko je trener vise kad pet puta na SP ili EP trebamo dobiti zadnju utakmicu i mi ne mozemo. Treba biti realan i reci da smo ko Englezi kurac od ovce, jedno nam se slucajno... [više na forumu]
    Seattle