Nogomet

"Nakon ove pobjede bit će više sretnih nego tužnih"

Martina Oštrić • srijeda, 25.06.2014.
"Nakon ove pobjede bit će više sretnih nego tužnih"
Foto: EPA

Bosna i Hercegovina došla je do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu. U rasterećenoj posljednjoj utakmici koja ni za jednu momčad nije bila od rezultatskog značenja reprezentativci Safeta Sušića pobijedili su Iran, te Brazil napuštaju trećim mjestom u skupini.

Nakon povijesnih 3:1 izbornik Safet Sušić čestitao je svojim igračima na povijesnoj pobjedi. "Dominirali smo tijekom susreta i vidjelo se kako više želimo pobjedu, što me malo iznenadilo jer se činilo kako Iran igra na neriješen rezultat umjesto na pobjedu koja ih je vodila u drugi krug".

Premda smatra kako se njegovi igrači uzdignute glave mogu vratiti u svoju zemlju, ostaje gorak okus za onim što je moglo biti. "Premda ne želim biti nerealan, mogli smo preskočiti i ovu stepenicu. Da je bilo malo bolje igre u drugoj utakmici, malo više sportske sreće i malo manje sudske nepravde, mogli smo biti među 16 najboljih, no sve je to dio nogometa. Žao mi je zbog toga, no nakon ove pobjede bit će više sretnih ljudi nego tužnih".

Jedan od najboljih igrača na terenu, osmica Miralem Pjanić Svjetsko prvenstvo završio je prvijencem za reprezentaciju. U pobjedi je sudjelovao pogotkom za 2:0, no nije sretan konačnim ishodom. "Drag mi je gol, no mi nismo postigli ono što smo željeli postići. Dali smo sve od sebe, i da je bilo više sreće, mogli smo proći grupu", složio se Pjanić s izbornikom.

"U svakoj smo utakmici išli na pobjedu, no nije išlo. Naravno da nam je teško da smo ispali, ali, realno, ispale su i puno jače reprezentacije". Za reprezentativce BiH slijedi odmor prije početka nove sezone u kojoj ih čekaju kvalifikacije za nadolazeće Europsko prvenstvo. "Ovo je za Bosnu jedno veliko iskustvo no ne trebamo sebi stavljati limite nego gledati naprijed. Moramo biti što bolji u budućnosti".

Portugalac Carlos Queiroz na kormilu Irana čestitao je bosansko-hercegovačkoj reprezentaciji na povijesnom uspjehu. "Poštujem i Nigeriju i Argentinu, no moram reći kako najbolja reprezentacija iz grupe nije prošla dalje jer su pokazali kao su odlična momčad s vrlo dobrim igračima".

Kad je njegova momčad u potanju, kazao je kako je ponosan na svoje nogometaše jer su protiv ovakve Bosne i Hercegovine dali svoj maksimum.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • abracadabra26.06.2014. u 12:08
    Razlog ispadanja reprezentacija BiH sa SP-a je prije svega što je totalno naivno odigrala svoju 2.utakmicu protiv Nigerije. Jest ih oštetio sudac za Džekin gol, ali ja ne mogu vjerovati kako su oni imali totalno mekan pristup utakmici. Nigerijci su dobili 90% duela, igrači BiH su u borbi za loptu... [više na forumu]
    abracadabra
  • Obrisan korisnik26.06.2014. u 07:54
    Samo mi je zao sto su sudijebile prave amateri,ne samo nama nego i prema ostalima repkama.
    Obrisan korisnik