Nogomet

Suarez skupo platio gubitak kontrole, Urugvajac devet utakmica i četiri mjeseca na hlađenju

Branimir Korać • četvrtak, 26.06.2014.
Suarez skupo platio gubitak kontrole, Urugvajac devet utakmica i četiri mjeseca na hlađenju
Foto: EPA

Urugvajski reprezentativac Luis Suarez suspendiran je na četiri mjeseca iz nogometa općenito te će pauzirati devet reprezentativnih utakmica. Odluka je to Fife nakon što je Suarez još jednom doživio trenutak ludila i po treći put u karijeri ugrizao protivnika...

Luis Suarez po tko zna koji put u karijeri izgubio je kontrolu, a čak treći put, za koliko znamo, ugrizao je protivnika. Bakkal, Ivanović i Chiellini bili su žrtve Suarezovih zubi, a posljednji incident na susretu između Urugvaja i Italije ostavio je Suareza bez daljnjih nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Devet utakmica propustit će Suarez što se tiče reprezentacije, a zaradio je i vremensku kaznu od četiri mjeseca što znači da za Liverpool neće moći zaigrati u čak 13 utakmica uključujući derbije protiv Manchester Cityja, Tottenhama i Evertona te u prva tri susreta u skupini Lige prvaka.

FIFA u svojoj odluci kaže kako suspenzija stupa na snagu odmah što znači da Suarez neće nastupiti protiv Kolumbije čak i ukoliko Urugvaj uloži žalbu na koju ima pravo.

Isto tako Suarezu je zabranjen pristup stadionu tijekom trajanja vremenske suspenzije te mu je zabranjen ulazak na stadion na kojem igra urugvajska reprezentacija u vrijeme trajanja suspenzije od devet utakmica.

Osim ovih kazni, zaradio je i novčanu kaznu u iznosu od 100 tisuća švicarskih franaka.

"Ovakvo ponašanje na nogometnim travnjacima ne možemo tolerirati i to posebno ne na Svjetskom prvenstvu gdje milijuni ljudi prate svoje zvijezde. Uzeli smo u obzir sve okolnosti i odluka stupa na snagu po donošenju", rekao je predsjednik Fifine Disciplinske komisije Claudio Sulser.

Četveromjesečna suspenzija za Suareza znači i zabranu bilo kakvih administrativnih stvari u nogometu što bi značilo da Urugvajac definitivno ostaje u Liverpoolu jer je to ujedno i zabrana transfera, međutim FIFA je naknadno potvrdila kako će mu transfer ipak biti dopušten ukoliko do njega dođe.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 13:42
    Na temelju čega ti ljude koji iznose svoje mišljenje nazivaš budalama.Mogla te mati naučiti kulturi!Pročitaj si izjavu Chiellinia što misli o Suarezovoj kazni.Možda ima nečistu savjest zbog nečega!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 13:31
    Jedna stvar je reći da netko nije kriv,a druga stvar je reći da je kazna prestroga.Mislim da nitko ne misli da Suarez nije trebao biti kažnjen. Samo mislim da je kazna trebala biti neigranje tri tekme. Raditi razliku između griženja i namjernog starta koji za posljedicu ima ozljeđivanje je rđav... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • soecc27.06.2014. u 11:32
    Jedino što mi je teže pojmiti od idiota Suareza i njegovog ponašanja su budale koje ga brane...
    soecc
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 10:12
    Sad se FIFA okomila na Suareza. Da je Englez nikad ne bi istraživali slučaj.Baš me zanima hoće li uopće pokrenuti istrage protiv Sakha i Girouda zbog namjernog laktarenja u glavu Ekvadoraca? Sumnjam.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 09:50
    prevelika mi je kazna, tebo je dobit 10-15 utakmica i gotovo, šta sa ova 4 miseca, a slažem se da je Liverpool najgore prošo
    Obrisan korisnik