Košarka

Cavsi izabrali Wigginsa, Dario Šarić kao 12. izbor u Philadelphiju preko Orlanda

Branimir Korać • petak, 27.06.2014.
Cavsi izabrali Wigginsa, Dario Šarić kao 12. izbor u Philadelphiju preko Orlanda
Foto: Martina Japundžić

NBA draft koji se s nestrpljenjem očekivao kao jedan od najjačih u povijesti donio je i visok izbor za hrvatskog reprezentativca Darija Šarića. Očekivano je kao prvi izabran Andrew Wiggins dok je Dario Šarić izabran kao 12. od strane Orlando Magica, ali će preseliti u Philadelphiju u zamjenu za njihov deseti izbor...

Dario Šarić je i službeno najviše izabran hrvatski igrač u povijesti drafta. Razne projekcije su ga smještaje između sedmog i 15. izbora, a na kraju je Šarić izabran kao 12. od strane Orlando Magica.

Odmah nakon što je izabran, objavljeno je da Šarić ipak neće ostati u Orlandu već će preseliti u Philadelphiju što je svakako bolja opcija gledajući potencijal momčadi i njegovu moguću ulogu u momčadi.

Orlando je htio Elfrieda Paytona na poziciji razigravača, Philadelphia ga je preduhitrila, no vrlo brzo su obje strane zadovoljene. Magic je dobio igrača kojeg je htio, Philadelphia također i još osim toga i budući izbor na draftu te Šarićev manji ugovor prema rookie pravilima.

Inače, na dan drafta činilo se da bi Šarić mogao pasti do 15. mjesta i Atlanta Hawksa koji su ga također očajnički željeli, no Magic ih je preduhitrio. Hawksi su utjehu našli u Adreianu Payneu.

Teško je predvidjeti kako će se situacija razvijati za godinu-dvije kada bi Šarić trebao iz Anadolu Efesa prema Sixersima, međutim u ovom trenutku čini se kako bi mogao imati dosta prostora.

Draft večer otvorili su Cleveland Cavaliersi koji su ipak uzeli Andrewa Wigginsa. Bila je dvojba hoće li uzeti Wigginsa ili Jabarija Parkera, međutim odlučili su se za Kanađanina i poručili da žele LeBrona Jamesa ponovno u svojim redovima.

Izbor Cavaliersa razveselio je i Milwaukee Buckse koji su se nadali upravo Parkeru i na kraju su ga i mogli izabrati.

Treća je birala Philadelphia koja je odlučila uzeti sjajnog centra Joela Embiida na kojeg neće moći računati neko vrijeme zbog ozljede, ali Embiid je ogroman potencijal za budućnost.

Orlando je iznenadio uzimanjem Aarona Gordona, Jazzeri su uzeli Dantea Exuma unatoč šaputanjima da se Exum nada kako će pasti do Lakersa, a Boston je dovođenjem Marcusa Smarta samo potvrdio priče da bi Rajon Rondo mogao promijeniti sredinu.

Cedevitin centar Jusuf Nurkić izabran je kao 16. od strane Chicago Bullsa, međutim preselit će u Denver Nuggetse jer su Bullsi uzeli sjajnog šutera Douga McDermotta u zamjenu za svoj 16. i 19. izbor.

NBA draft, 2014.:
1. Cleveland - Andrew Wiggins (SG)
2. Milwaukee - Jabari Parker (SF)
3. Philadelphia - Joel Embiid (C)
4. Orlando - Aaron Gordon (PF)
5. Utah - Dante Exum (PG)
6. Boston - Marcus Smart (PG)
7. LA Lakers - Julius Randle (PF)
8. Sacramento - Nik Stauskas (SG)
9. Charlotte - Noah Vonleh (PF)
10. Philadelphia - Elfrid Payton (PG) mijenjan u Orlando
11. Denver - Doug McDermott (SF) mijenjan u Chicago
12. Orlando - Dario Šarić (PF) mijenjan u Philadelphiju
13. Minnesota - Zach LaVine (PG)
14. Phoenix - T.J. Warren (SF)
15. Atlanta - Adreian Payne (PF)
16. Chicago - Jusuf Nurkić (C) mijenjan u Denver
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2014. u 03:40
    Zato sto ne zna engleski tj jedva ga govori!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 20:07
    ispravak...bas sam pogledao, rekao je to nakon sto je izabran payton koji igra istu poziciju kao deseti pick, ali payton je trejdan za sarica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 20:05
    Ako su svi tako dobri (Embiid, Noel, MCW, Saric i navodno nesto losiji Micic, Mcdaniels i Grant) onda ce vec za par sezona morati birati kao Oklahoma između Ibake i Hardena jer neće imati prostora pod salary capom...ali ako dođe do toga, to će biti slatke brige...i inače, MCW je sinoć u prijenosu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 19:04
    Phila radi vrhunski posao.Noel je enorman potrencijal,siguran sam da će u prvoj sezoni fascinirati svih.Mali MCW je odličan,o Embidu ne treba trošiti riječi ; realno je da će u paru sa Noelom biti apsolutno dominantan.U Šarića apsolutno vjerujem jer jedino što mu donekle skauti zamjeraju je šut sa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2014. u 16:11
    thiago@ a bit ce da mu engleski nije jača strana :)
    Obrisan korisnik