Košarka

Šarić: "Razgovarao sam s ljudima iz Philadelphije, ne smeta im što idem prvo u Tursku"

Branimir Korać • subota, 28.06.2014.
Šarić: "Razgovarao sam s ljudima iz Philadelphije, ne smeta im što idem prvo u Tursku"
Foto: EPA

Dario Šarić s 12. izborom prve runde ovogodišnjeg NBA drafta Hrvat je koji je izabran kao najviši pick na draftu ikada. Izabrao ga je Orlando, međutim odmah je proslijeđen u Philadelphiju...

Iako ga je izabrao Magic, Šarić je znao da će preseliti u Philadelphiju. Postojao je dogovor klubova dio kojeg je bio i on te će biti član vrlo talentirane momčadi 76ersa.

"Sretan sam što ću igrati za Philadelphiju i to s igračima kao što su Michael Carter-Williams, Nerlens Noel, Joel Embiid", rekao je Šarić nakon drafta.

Što se tiče njegovog ostanka u Europi, američki mediji povukli su paralelu s Franom Vazquezom koji je također izabran vrlo visoko, njega je s 11. pickom uzeo Orlando 2005. godine, međutim Vazquez se nikada nije osjetio spremnim za odlazak iz Španjolske. Šarić tvrdi da to kod njega neće biti slučaj.

"Mislim da je najbolje i za mene i za Philadelphiju da odradim naredne dvije sezone u Europi. Razgovarao sam s ljudima iz Philadelphije o tome i oni su rekli da nema problema. Nisam lažljivac, rekao sam da ću doći u NBA i igrat ću za Philadelphiju. Postoji mogućnost i dogovora s Anadolu Efesom o dolasku nakon ove sezone, ukoliko se ukaže prilika, doći ću."

U Philadelphiji ga očekuje Joel Embiid s kojim će činiti vrlo kvalitetan duet.

"Joel Embiid je odličan igrač, vrlo inteligentan, atletski je fantastičan. Ja sam nešto drugačiji, volim podvaliti loptu i druge igrače učiniti boljima i mislim da možemo zajedno ostvariti puno toga dobroga."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vlacng28.06.2014. u 14:31
    Nadamo se tome danu sto prije.
    vlacng
  • Obrisan korisnik28.06.2014. u 12:41
    Dario treba u turskoj posebno poraditi na brzini i snazi da bi bio spreman za NBA
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.06.2014. u 12:31
    mogla bi philadelphia ako joj se kockice posloze biti za 3 godine hit na istoku
    Obrisan korisnik