Tenis

Odlični nastupi za Nadala i Federera, Serena Williams doživjela novi šok

Branimir Korać • nedjelja, 29.06.2014.
Odlični nastupi za Nadala i Federera, Serena Williams doživjela novi šok
Foto: EPA

Kiša je tijekom cijele subote stvarala velike probleme organizatorima u Londonu i mali broj mečeva uspio je biti dovršen. Pobjednički su teren napustili Roger Federer i Rafael Nadal dok je nakon Roland Garrosa novi šok doživjela Serena Williams...

Osmi nositelj Wimbledona Milos Raonic fantastičnim servisima uništio je svaku nadu Lukasza Kubota. U cijelom meču Raonic je izgubio samo devet poena na svom servisu, samo tri nakon prvog servisa, a pogodio je i 30 aseva. Kubot je također bio odličan na servisu u prva dva seta koja su riješena u tie-breaku, no u trećem setu dominirao je Kanađanin.

"Mislim da nikada dosad na Grand Slamu nisam ovako dominirao sa servisom. Izgubio sam samo devet poena, to mi je definitivno olakšalo život i njega stavilo u probleme."

Zbog kiše koja je remetila program, Rafael Nadal i Mihail Kukuškin igrali su na glavnom terenu s navučenim krovom. Unatoč tome trava je bila vrlo klizava, obojica su imala nekoliko jako neugodnih padova, no srećom ozljeda nije bilo. Kukuškin je bio ravnopravan samo u prvom setu koji je uzeo u tie-breaku, no kasnije je Nadal uhvatio ritam i nije bilo više nikakve dvojbe. Dao je po gem protivniku u svakom setu.

"Fizički se osjećam dobro, sve svoje susrete završio sam igrajući bolje nego na početku meča. Jako sam zadovoljan što sam u drugom tjednu nakon što sam posljednje dvije godine gubio vrlo rano. Borim se za svaku lopticu i pokušavam biti što bolji", rekao je Nadal.

S impresivnim nastupima nastavio je Roger Federer koji je odigrao odličan meč i protiv Santiaga Giralda. Za Federera je trenutno najvažnije da svede broj neprisiljenih pogrešaka na minimum jer su mu upravo one ove sezone stvarale velike probleme. 14 je prihvatljiva brojka i Giraldo je bio bez šanse.

"Dobro sam ušao u meč i rano sam dolazio do breakova. Imao sam potpunu kontrolu sve do sredine trećeg seta kada je došao do 15:40, no nekoliko minuta kasnije ja sam imao break lopte i završavao meč. Jako sam zadovoljan svojim nastupom, ovdje nije jednostavno igrati, postoje igrači koji mogu stvoriti velike probleme. Prvi tjedan je uvijek problematičan. U drugom tjednu je i podloga drugačija i možete se bolje prilagođavati."

Nick Kyrgios i Jiri Vesely već samim plasmanom u treće kolo Wimbledona ostvarili su najbolji rezultat u dosadašnjem dijelu seniorske karijere na Grand Slamu. Nakon međusobnog dvoboja očekivano je slavio Kyrgios kojem više odgovara ova podloga te je potvrdio da slavlje protiv Gasqueta uz devet spašenih meč lopti nije bilo slučajno. Ovdje je odservirao 26 aseva i zasluženo prošao dalje.

Jerzy Janowicz dosta toga je poklonio Tommyju Robredu, imao je čak 16 dvostrukih servis pogrešaka i to nije prošlo nekažnjeno. Iako se vratio iz minusa 2-0 u setovima, u petom je Robredo bio bolji i izborio je prolaz u četvrto kolo.

Na Li i Serena Williams ušle su u krizu i drugi Grand Slam zaredom rano ispadaju. Nakon što je dan ranije Barbora Zahlavova Strycova izbacila Kineskinju, Alize Cornet šokirala je Serenu. Prvi set išao je po planu s glatkih 6:1 za Williams, ali onda su krenule pogreške i Serena je vratila Cornet u meč.

"Ne mogu vjerovati. Prije nekoliko godina nisam mogla uopće igrati na travi, a sada sam pobijedila najbolju igračicu svijeta. Ovo je najveće iznenađenje turnira, ispunjenje sna, ne mogu vjerovati da sam to napravila! No turnir nije gotov za mene s ovom pobjedom", govorila je uzbuđena Cornet.

Novi poraz Williams izbacio je Mariju Šarapovu u ulogu prvog favorita za osvajanje Wimbledona. Ona nije imala nikakvih problema, ispustila je tri gema protiv Alison Riske, a uvjerljiva je bila i Simona Halep protiv Belinde Bencic.

Kanađanka Eugenie Bouchard ove godine je na oba Grand Slam turnira otišla do polufinala, a na najboljem je putu da to učini i ove godine. U trećem kolu nadigrala je Andreu Petkovic i svladala je sa 6:3, 6:4.

Wimbledon, treće kolo, tenisači:
Nick Kyrgios (Australija) - Jiri Vesely (Češka) 3:6, 6:3, 7:5, 6:2
Milos Raonic (Kanada, 8) - Lukasz Kubot (Poljska) 7:6(2), 7:6(4), 6:2
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Mihail Kukuškin (Kazahstan) 6:7(4), 6:1, 6:1, 6:1
Roger Federer (Švicarska, 4) - Santiago Giraldo (Kolumbija) 6:3, 6:1, 6:3
Tommy Robredo (Španjolska, 23) - Jerzy Janowicz (Poljska, 15) 6:2, 6:4, 6:7(5), 4:6, 6:3

Wimbledon, treće kolo, tenisačice:
Eugenie Bouchard (Kanada, 13) - Andrea Petkovic (Njemačka, 20) 6:3, 6:4
Alize Cornet (Francuska, 25) - Serena Williams (SAD, 1) 1:6, 6:3, 6:4
Zarina Diyas (Kazahstan) - Vera Zvonareva (Rusija) 7:6(1), 3:6, 6:3
Maria Šarapova (Rusija, 5) - Alison Riske (SAD) 6:3, 6:0
Simona Halep (Rumunjska, 3) - Belinda Bencic (Švicarska) 6:4, 6:1
Angelique Kerber (Njemačka, 9) - Kirsten Flipkens (Belgija, 24) 3:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2014. u 20:04
    Netko ranije sazrijeva a netko kasnije. Samo kažem da će Coricevo vrijeme tek doći. Kyrgios ima jako dobar servis koliko sam shvatio što nije loša stvar za ovaj turnir.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2014. u 11:52
    Ima i za Kyrgiosa vise nego dovoljno vremena takoder pa radi nevjerovatne rezultate vec sada
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2014. u 11:04
    Jest istina, no za Corica ima još i više nego dovoljno vremena za napredak... Treba biti strpljiv
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2014. u 10:40
    Bogami za razliku od naseg Corica koji ispada u 1.kolima CH-a Kyrgios ulazi u osminu finala na GS-a
    Obrisan korisnik