Nogomet

Suarez priznao da je ugrizao Chiellinija i ispričao se

Ante Zovko • ponedjeljak, 30.06.2014.
Suarez priznao da je ugrizao Chiellinija i ispričao se
Foto: EPA

Urugvajski napadač Luis Suarez uputio je javnu ispriku talijanskom braniču Giorgiu Chielliniju zbog ugriza za rame u dvoboju skupine D Svjetskog prvenstva u Brazilu zbog kojeg je dobio Fifinu drakonsku suspenziju.

Suarez, koji je dobio zabranu nastupa za reprezentaciju u devet službenih utakmica te četiri mjeseca suspenzije svih nogometnih aktivnosti od strane Fifine Disciplinske komisije, preko svoje službene stranice uputio je priopćenje u kojem priznaje ugriz koji je isprva poricao te traži oprost od Juventusova braniča.

"Poslije nekoliko dana kod kuće sa svojom obitelji, imao sam priliku smiriti se i razmisliti o tome što se uistinu dogodilo na utakmici Italija - Urugvaj 24. lipnja 2014. Neovisno o ispadu i kontradiktornim izjavama koje su osvanule tijekom posljednjih dana, koje nisu bile dane u namjeri miješanja u dobre igre moje reprezentacije, istina je da je moj kolega Giorgio Chiellini pretrpio fizičku bol kao rezultat ugriza u sudaru sa mnom."

"Zbog toga: 1. duboko žalim što se dogodilo; 2. ispričavam se Giorgiu Chielliniju i cijeloj nogometnoj obitelji; 3. obećavam javnosti da se nikad neće ponovno dogoditi ovakav incident koji će uključivati mene."

"U Montevideu, 30. lipnja 2014."

Suarez je prvo rekao da je izgubio ravnotežu i zubima se zabio u Chiellinijevo rame, no poslije povratka u domovinu priznao je ispad na utakmici trećeg kola skupine D u kojoj je Urugvaj pobijedio Italiju i prošao u osminu finala.

U međuvremenu je Suarez suspendiran i morao je napustiti turnir. Urugvaj je potom izgubio od Kolumbije u dvoboju za četvrtfinale.

Chiellini je prije nekoliko dana komentirao da je kazna previše rigorozna i da udaljavanje Suareza od nogometa ne služi svrsi.

To je bio treći Suarezov incident u kojem je ugrizao protivnika na terenu. Dok je 2010. igrao za Ajax, nasrnuo je na PSV-ova Otmana Bakkala i dobio sedam utakmica suspenzije. Kad je 2013. u dresu Liverpoola ugrizao Branislava Ivanovića iz Chelseaja, izrečena mu je suspenzija na deset susreta.

Suarezova isprika vjerojatno je upućena u cilju smanjenja Fifine kazne. Urugvajski savez uputio je žalbu i vidjet će se hoće li krovna nogometna organizacija umanjiti broj utakmica koje napadač mora propustiti.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2014. u 08:36
    slabo odrađeno, trebo je šutit dok se savjetnici nedogovore
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.06.2014. u 21:15
    Nemoj hebati priznao je? Da nije nikad ne bi bio siguran da li ga je stvarno ugrizao ili ne... Svaka čast na iskrenosti...
    Obrisan korisnik
  • Wilson30.06.2014. u 20:38
    Ovo je Štimac prevodio.
    Wilson
  • Obrisan korisnik30.06.2014. u 20:15
    "istina je da je moj kolega Giorgio Chiellini pretrpio fizičku bol kao rezultat ugriza u sudaru sa mnom." Suarez za političara, koja manipulacija riječima.
    Obrisan korisnik
  • renimus30.06.2014. u 20:04
    to je nagon, to se ne moze kontrolirati… ja cu osobno biti jako razocaran ako ne ugrize opet.
    renimus