Košarka

Hrvat u NBA-u: Damjan Rudež dogovorio ugovor s Indianom

Ante Zovko • srijeda, 02.07.2014.
Hrvat u NBA-u: Damjan Rudež dogovorio ugovor s Indianom
Foto: Jelena Stipović

Hrvatski reprezentativac Damjan Rudež zaigrat će sljedeće sezone u NBA-u, i to u momčadi Indiana Pacersa, s kojima je dogovorio trogodišnji ugovor, piše Yahoo Sports.

Nakon što nije uspio na NBA draftu 2008., gdje ga nitko nije izabrao, Damjan Rudež ostvario je san igranja u najjačoj svjetskoj ligi. Adrian Wojnarowski s Yahoo Sportsa piše, pozivajući se na ligaške izvore, da je Rudež dogovorio trogodišnji ugovor s Indianom.

Pacersi, ovogodišnji finalisti Istočne konferencije, tražili su šutera i drugog dana free agencyja pronašli ga u vidu hrvatskog reprezentativca koji je privukao pozornost sjajnim predstavama u Zaragozi.

U prošloj je sezoni u redovima španjolskog prvoligaša Rudež šutirao tricu s 44 posto uspješnosti u ACB ligi, a u 16 utakmica Eurokupa imao je 52 posto (28/54).

Rudež je karijeru počeo u Zrinjevcu, a poslije toga igrao je još u Oostendeu, Splitu, Olimpiji, Cedeviti i Ciboni.

Rudež će tako postati 13. hrvatski igrač u NBA-u, prvi poslije Damira Markote. U NBA-u su još igrali Dražen Petrović, Dino Rađa, Toni Kukoč, Stojko Vranković, Žan Tabak, Bruno Šundov, Gordan Giriček, Dalibor Bagarić, Mario Kasun, Zoran Planinić i Roko Ukić.

Tabak i Šundov su dio karijere proveli baš u Indianapolisu. Pacersi su na draftu 2007. izabrali Stanka Baraća, koji se još nije okušao u SAD-u i trenutačno je član Anadolu Efesa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.07.2014. u 20:44
    jo kad kad tamo nauče obrani, skok -šut i šut sa distance u reketu bit će još bolji igrač. Nadam se samo da neće grijati klupu i da u onih 10-15 min što dobije -pokazati svoje znanje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2014. u 10:56
    Slažem se.Pretpostavke su tu fizika,izvrstan šut ali sad to treba imati drskosti i koncentracije pokazati na velikoj sceni SP-a i NBA.
    Obrisan korisnik
  • litleben03.07.2014. u 08:24
    To, je li vanserijski šuter, neka pokaže na SP.
    litleben
  • Obrisan korisnik03.07.2014. u 08:16
    Vanserijski šuter. Imati će vjerojatno ulogu sličnu Teletoviću u Brooklinu. Još jedan igrač kojeg vani više cijene nego kod nas. Bravo Damjane !!
    Obrisan korisnik
  • Archie Bronson02.07.2014. u 22:57
    Odlična stvar za njega pošto je klupa Indiane blago rečeno očajna, ali to isto tako može značiti da Vogel uopće nema povjerenja u svoju klupu i pitanje je hoće li ga koristiti uopće. Bilo bi sjajno kada bi dobijao 10ak minuta po meču, a onda, tko zna...
    Archie Bronson