Tenis

Čilić: "Želim na velikim turnirima napraviti velike rezultate"

Ante Zovko • srijeda, 02.07.2014.
Čilić: "Želim na velikim turnirima napraviti velike rezultate"
Foto: EPA

Nakon što je ispustio veliko vodstvo protiv prvopostavljenog Novaka Đokovića u četvrtfinalu Wimbledona, Marin Čilić izrazio je razočaranje zbog poraza, ali je istaknuo da je uz pomoć Gorana Ivaniševića podignuo razinu svoje igre te se nada da je najbolji rezultat karijere u All England Clubu samo početak proboja u vrh svjetskog tenisa.

Čilić je u srijedu vodio protiv Novaka Đokovića 2:1 u setovima (1:6, 6:3, 7:6), no break na početku četvrtog seta okrenuo je mlin na stranu Srbina koji je prošao dalje s po 6:2 u posljednja dva seta.

Čilić je na konferenciji za medije upitan da li četvrtfinale Wimbledona, njegov rezultat karijere na trećem Grand Slamu sezone, znači proboj među svjetsku tenisku kremu:

"Da, sve sam bliže i bliže, ali pobjeda je još jednom pobjegla", odgovorio je pomalo ironično vodeći hrvatski igrač. "Osjećam se malo razočarano jer sam zbilja imao dobru šansu. Mislim da je prevaga u meču nastupila početkom četvrtog seta, gdje sam dopustio Đokoviću da se vrati u igru i da napravi ta dva breaka. Iako sam bio svjestan da moram zadržati taj intenzitet, mentalno biti 'unutra' i ne dopustiti mu šansu, jednostavno mi je sve to izmaklo iz ruku i kasnije, koliko god sam pokušavao, bilo je zaista teško vratiti se. Piše se poraz, ali moram biti ponosan zbog četvrtfinala. Igrao sam sjajno. Danas servis nije funkcionirao, ali sam to uspio nadoknaditi drugim elementima. Pokušao sam nadoknaditi zaostatak, ali nažalost nisam uspio", opisao je Čilić tijek meča.

Međugorac do kraja sezone neće morati braniti bodove na ATP listi jer nema što braniti. Prošle godine je suspendiran zbog navodnog uzimanja nedopuštenih lijekova, da bi se kasnije ispostavilo da se radi o pogrešci te se Čilić vratio prije nego što se očekivalo. Komentirao je situaciju koja je pred njim do kraja godine:

"Istina. Ostatak sezone koji je ispred mene bit će lagodan. Svi bodovi koje ostvarim upisivat će se u moj renking, što je jako pozitivno. Moram nastaviti ovako raditi, ovako igrati jer želim na velikim turnirima napraviti velike rezultate. Današnji meč bio je ogromno iskustvo, igranje protiv takvog igrača u svojem prvom četvrtfinalu Wimbledona. Što više ovakvih mečeva bude, bolje ću se snalaziti te se nadam da ću na velikim turnirima moći doći daleko."

Čilić od ove sezone surađuje s Goranom Ivaniševićem te je pobjedniku Wimbledona iz 2001. odao priznanje:

"Goran je zaista izvršio veliki utjecaj na mene i na moju igru. Nije bilo jednostavno jer sam i ja to morao prihvatiti, moralo se to pokazati na terenu. Ovdje se to dogodilo i mislim da je to ogroman poticaj za nas dvojicu, za nastavak naše suradnje i za nastavak mog napretka. Veliki je plus što sam ovdje ostvario velike pobjede, igrao sjajan tenis. Siguran sam da će u ostatku sezone biti još ovakvih sjajnih mečeva i odličnih rezultata."

"Tenis koji sam pokazao u ovih posljednjih deset dana bio je zbilja fenomenalan. Uživao sam na terenu, igrao sam vrhunski tenis. Čekao sam to, u cijelom smo timu osjećali da igram jako dobro, da mi jednostavno trebaju jedna ili dvije pobjede, da mi se otvori, da mi se podigne samopouzdanje. To se ovdje i dogodilo, na najboljem turniru u godini, najcjenjenijem i meni najdražem. Zbog toga sam presretan. Ovo je veliki pokazatelj za ostatak sezone, za ostatak moje karijere. Moram nastaviti ovim putem. Radimo jako dobro. Moram biti zahvalan Goranu koji mi je puno pomogao da pronađem samog sebe i svoju igru."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • iadera03.07.2014. u 15:47
    Točno ono što san reka prije njihovog meča. Čilić ima vrhunsku igru, ali nema kontinuitet. Do 2:1 u setovima je na razini koja se traži za pobjedu nad Đokovićem, a nakon toga potpuno nestane. Ima već dovoljno godina da mu psiha bude jača nego što jest. Znan da je to teže nego možda u iti jednom... [više na forumu]
    iadera
  • Obrisan korisnik03.07.2014. u 12:00
    aje bar se vidi napredak, nadam se da će osvojit bar jedan GS
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2014. u 11:02
    cilic je odigrao izvrstan turnir. namlatio je berdycha 3:0, ovaj je samo plakao s druge strane. djoko je ipak stepenica vise, al pokazao je da moze igrati i protiv njega kad je maksimalno koncentriran. radije ja da on kontinuirano ovako igra nego da je sad dobio djoku pa opet kurac kasnije :) s... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.07.2014. u 08:42
    E da je Čiliću vaš mozak, svi sve znate, kako, kad, jedino neznate kako je uopće držati reket u ruci
    Obrisan korisnik
  • litleben03.07.2014. u 08:31
    toliko neiskustva, kao kod Marina, dugo nisam vidio kod jednog igrača koji je ipak već dosta dugo u svjetskom vrhu. Da je na 5 minuta uključio mozak meč bi otišao na njegovu stranu. Koliko je samo lopti zapucao, jer je pokušavao poentirati iz teških situacija.
    litleben