Košarka

Argentina na Svjetskom prvenstvu protiv Hrvatske vjerojatno bez Ginobilija

Ante Zovko • srijeda, 02.07.2014.
Argentina na Svjetskom prvenstvu protiv Hrvatske vjerojatno bez Ginobilija
Foto: EPA

Manu Ginobili zadobio je stres-frakturu, koja će ga na nekoliko mjeseci udaljiti od terena. Jedan od ključnih igrača NBA prvaka San Antonio Spursa tako će vjerojatno propustiti Svjetsko prvenstvo, gdje je njegova Argentina u skupini s Hrvatskom.

Na kraju sezone u San Antoniju su radili preglede svojih igrača, a Ginobiliju je dijagnosticiran rani stadij stres-frakture. Ozljeda se razvila na kraju sezone, a argentinski majstor savjetovat će se i s drugim liječnicima o daljnjim koracima.

Prema pisanju Yahoo Sportsa, vrijeme rehabilitacije bit će oko dva mjeseca, što će vjerojatno Ginobilija prekrižiti s popisa argentinske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj, gdje će biti protivnik Hrvatske u drugom kolu skupine B, 31. kolovoza.

S druge strane, 36-godišnjak bi trebao biti u pogonu za početak predsezonskog trening-kampa Spursa u rujnu.

Ginobili je i prošle sezone bio jedan od najvažnijih ljudi Gregga Poppovicha u pohodu na svoj četvrti naslov s teksaškom momčadi. Imao je prosjek od 12,3 poena i 4,3 asistencije po utakmici.

Svjetsko prvenstvo počinje 30. kolovoza, a u skupini B s Hrvatskom i Argentinom bit će još Portoriko, Filipini, Senegal i Grčka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.07.2014. u 13:22
    ... a i red je da čovjeka sa 36 godina više puste na miru s reprezentacijom. Valjda imaju nekog mlađeg beka koji ga barem približno može zamijeniti?
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina03.07.2014. u 19:03
    odlično za Hrvatsku!
    pikepiletina