Zimski sportovi

Kuljomin i Grabovski u kompletu u Islandersima

Željka Jurkas • četvrtak, 03.07.2014.
Kuljomin i Grabovski u kompletu u Islandersima

U drugom danu free agencyja očekivano je bilo puno manje potpisivanja, a najviše priča oko ugovora prethodnog dana. Vancouver je još jednom napravio veliki potez, a Islandersi su nakon slabog prvog, imali produktivan drugi dan...

New York Islandersi ujedinili su Mikhaila Grabovskog i Nikolaja Kuljomina na iduće četiri godine. Ova dvojica igrala su zajedno u Torontu, a prošle godine je nakon buyouta Grabovski završio u Capitalsima s kojima nije imao toliko uspješnu sezonu. Ovo je veliki potez za Islanderse, pogotovo nakon što su uz veću ponudu izgubili Thomasa Vaneka dan ranije. Sada još samo da porade na obrani i imaju spremnu momčad. Uz njih, Islesi su dodali i Coryja Conchera na godinu dana.

Pittsburgh nastavlja dodavati čvrstinu svojoj momčadi, pa je na godinu dana za milijun dolara potpisao Steva Downija. Svidio se ovaj potez svima ili ne, ukoliko će uspjeti kontrolirati ćud i držati se podalje od prekršaja u napadu, sigurno je da će ispuniti funkciju zbog koje je doveden – čuvanje zvijezda.

Vancouver je nakon jučerašnjeg velikog potpisivanja Ryana Millera doveo par igrača za dubinu momčadi te na kraju opet napravio jedan od najvećih poteza dana potpisavši jednog od najboljih slobodnih igrača, desno krilo Radima Vrbatu na dvije godina za 10 milijuna dolara. Ako ništa do sada nije, ovo je svakako potez koji pokazuje da Vancouver ne ide u potpunu obnovu.

Termin u kojem igrači i momčadi mogu tražiti arbitražu plaće počeo je jučer, a prvi koji je podnio zahtjev bio je vratar Toronta, James Reimer. Reimer je i ranije izrazio želju za odlaskom, a Toronto ga je stavio na listu RFA. U trenutnoj ponudi vratara očito mu nitko nije želio dati ponudu i čekati do tjedan dana, pa će na ovaj način pokušati biti slobodan igrač.

U ostalim novostima, koje nisu vezane za transfere i slaganje momčadi, a zabavile su javnost, Claude Giroux, kapetan Flyersa nastavlja svoju tradiciju bizarnih ljetnih dogodovština. Nakon što je prošlog ljeta morao na operaciju zgloba nakon što mu se palica za golf rasprsnula u ruci, ovaj Canada Day proveo je u policijskoj postaji u Ottawi.

Foto: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.07.2014. u 02:18
    Zato što se ne preziva Kulemin, nego Ameri nemaju pojma o ruskom pa im "angliziraju" imena. Guglaj malo, sve se da saznati.
    Obrisan korisnik
  • Cantera03.07.2014. u 15:49
    Nisu baš Islandersi, kao ni drugi, izgubili Vaneka. Za njega se zna, još od veljače kad je došao u Montreal, da će ga izvan Wilda zadržati jedino ili njihova loša ponuda ili "nemoralna" ponuda nekog kluba koji je veliki "SC contender". Lik je stvarno htio u Wild jer mu je žena... [više na forumu]
    Cantera
  • :))03.07.2014. u 15:22
    Mala ispravka, nije Toronto stavio Reimera na RFA listu nego je Reimer RFA i dolazi na tu listu automatski. Pitanje - zbog cega se stalno mijenjaju prezimena ruskih igraca? Ako se covjek preziva Kulemin zasto se mijenja u Kuljomin?
    :))